Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανοιχτά μέτωπα για αγώνες λαϊκούς

Ομιλία στη Σκάλα Λακωνίας σε συνεστίαση αντιστασιακών

Εκατοντάδες αγωνιστές και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση - συνεστίαση που οργάνωσε το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ στη Σκάλα Λακωνίας όπου μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα την πάλη για την ειρήνη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Λευτέρης Αναστασάκος, πρόεδρος του Παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ, απευθύνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και υπογραμμίζοντας τους μεγάλους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών της για εθνική ανεξαρτησία, για ειρήνη και κοινωνική προκοπή.

Παίρνοντας, στη συνέχεια, το λόγο ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερος και σταθερότερος φίλος της ειρήνης από τους αγωνιστές της Αντίστασης που πήραν τα όπλα για να διώξουν τους κατακτητές από τη χώρα και να υπερασπίσουν την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, της ακρίβειας, της ανεργίας και μερικής απασχόλησης κλπ., υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ που στηρίζεται και από τα άλλα κόμματα.

Κι επειδή γίνεται λόγος σήμερα για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, για συμμαχίες, συνεργασίες και κοινή δράση, ο ομιλητής ξεκαθάρισε: Για το ΚΚΕ η πολιτική συμμαχιών και συνεργασίας είναι μια πάγια πολιτική. Σήμερα προέχει η κοινή δράση όπου μπορεί να γίνει, γιατί γενικότερες συμμαχίες δεν μπορεί να γίνουν αφού δεν υπάρχει κοινή στόχευση για σημαντικά και προγραμματικά ζητήματα.

Υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά στο χώρο της εργατικής τάξης για να παλέψουμε μέσα από τη συνεπή ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, μέσα από την ΠΑΣΥ για τα αγροτικά, από το φιλειρηνικό κίνημα, τη συσπείρωση για τη διεθνή αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους τους, αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ, στη σοσιαλιστική Κούβα, στη Β. Κορέα, στον Παλαιστινιακό λαό κλπ. που δέχονται την ιμπεριαλιστική επίθεση και απειλές.

Ακόμα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και φυσικά το πολύ επίκαιρο σήμερα δημοκρατικό καθήκον του αγώνα για την επιβολή της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα στη χώρα μας. Υπάρχει λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για αγώνες λαϊκούς ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που πλήττουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής.

  • Σήμερα ο Σπύρος Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Δαφνί Λακωνίας για τις πολιτικές εξελίξεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τα πλαστικά οράματα της ΕΕ καίγονται στους δρόμους του Παρισιού» (2005-11-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2003-08-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-08-06 00:00:00.0)
Για τις γυναίκες της Αντίστασης και του ΔΣΕ (2002-08-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ (2000-08-20 00:00:00.0)
"Θα" ...διεκδικήσουμε το ρόλο μας! (1998-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ