Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να μην παγιδευτεί κανένας

Συνέντευξη Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή συνέντευξη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προσπάθεια εγκλωβισμού των εργατικών συνειδήσεων, στην προσπάθεια σύγχυσης που επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα. Πρέπει να αντισταθούμε τώρα, να αγωνιστούμε, να δείξουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σ' αυτή την πολιτική, την πολιτική του "yes man" που έχει φέρει τη χώρα σ' αυτό το επίπεδο», σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ που προβάλλει, διεκδικεί και υπερασπίζει τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης. Να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ που ξεκινούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και θα κορυφωθούν αύριο με το πανεργατικό συλλαλητήριο προς τη ΔΕΘ, το αμερικάνικο και βρετανικό προξενείο.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ και ανταποκρίνεται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, για πλήρη και σταθερή δουλιά, ουσιαστική προστασία των ανέργων, αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Εξάλλου προβλήθηκε το αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής σαν πάγιο εκλογικό σύστημα.

Στο πάνελ της συνέντευξης συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Χρήστος Κατσιώτης, Πολύβιος Τσίρκας, Δήμος Κουμπούρης, Θύμιος Ευθυμίου, ο Σπύρος Ράλλης, ΓΓ της ΠΟΕΕΠ, Θόδωρος Κυριακίδης, Γραμματέας του ΕΚΘ, Ακης Οργαντζής, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ καθώς και συνδικαλιστές εκπρόσωποι των Σωματείων «Φλώρινα Χωναίος», Εμποροϋπαλλήλων και «Παγκαπνεργατικό».

Ο Σπύρος Ράλλης αναφέρθηκε στην τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς και στις δικαστικές διώξεις που εκδηλώνονται διαρκώς σε βάρος των εργαζομένων. Μόλις προχτές ένας εργοδότης κατέθεσε μηνυτήριες αναφορές εναντίον 15 εργαζομένων με τις οποίες διεκδικεί από τον καθένα 7.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, διότι συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία.

«Στην προσπάθεια φίμωσης της φωνής και των αγώνων των εργαζομένων δε θα υποκύψουμε. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα», σημείωσε ο Σπ. Ράλλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ