Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
Υποκριτές...

Πρώτα έβαλαν πλάτη για τη νομοθετική κατοχύρωση της μερικής απασχόλησης. Τώρα διεκδικούν, φραστικά, πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους. Πρώτα έβαλαν πλάτη για να διαμορφώσουν καλύτερους όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τώρα, σαν μωρές παρθένες, «κλαίνε» για τις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Ο λόγος για τις ηγεσίες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, που χέρι χέρι με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, πολύμορφα και μέσα από τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους - απάτη, έστειλαν στο απόσπασμα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σήμερα, μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων και στην αγανάκτηση που έχουν γεννήσει, επιχειρούν να διασωθούν από την οργή των εργαζομένων και οργανώνουν συλλαλητήρια εκτόνωσης στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Από δίπλα και οι του «Φόρουμ». Πρωταγωνιστές στο ίδιο υποκριτικό παιχνίδι. Και «αντιεξουσιαστές» και «ΣΥΝδιαχειριστές». Ετσι χτες, εκπρόσωπός του, προφανώς υπερασπιζόμενος το αριστερό προσωπείο τους, δήλωσε ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή του νομάρχη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης (στελέχη της ΝΔ) στο συλλαλητήριο που οργανώνουν από κοινού με το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ. Διαφωνεί, γιατί λέει «είναι συνδιαχειριστές - όπως και η κυβέρνηση - της εξουσίας».

Τελικά, θα γίνουν και ΣΥΝδιαδηλωτές. Ολοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ. Οπως άλλωστε είναι μαζί και στην προσπάθεια να πείσουν τον εργαζόμενο λαός πως μπορούν να συνυπάρξουν υπερκέρδη για το κεφάλαιο και φιλολαϊκή πολιτική.

Είναι υποκριτές, είναι συμβιβασμένοι, είναι επικίνδυνοι. Γι' αυτό ο εργαζόμενος λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Να μη γίνει χειροκροτητής στις φιέστες τους. Να συστρατευτεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα κόντρα στην πολιτική που γεννά την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ