Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Βαρυσήμαντες δηλώσεις»

Βαρυσήμαντες ...δηλώσεις έκανε ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος «επί τη αφίξει» του κ. πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μειλίχιος, χαμογελαστός και συμβιβαστικός. «Μα και βέβαια έχουμε δημοκρατία» (μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Μια δημοκρατία - μαγική εικόνα και μια πραγματικότητα εικονική). Μήπως αμφιβάλλετε γι' αυτό; Βέβαια, ο καθένας μπορεί να διαδηλώνει. Ολοι μπορούν να διαδηλώνουν, αλλά όχι και να ενοχλούν (και μας χαλάσετε τη μόστρα...).

Μπορεί να διαδηλώνουν σιωπηρά, κάνοντας ευχέλαιο στην εκκλησία. Μπορεί να διαδηλώνουν στις παραλίες, κάνοντας, ταυτόχρονα, το μπανάκι τους και παίζοντας ρακέτα. Μπορεί να διαδηλώνουν στο πλησιέστερο δασάκι του Σέιχ Σου, κάτω από τα πεύκα, απολαμβάνοντας τη δροσιά και την ομορφιά της φύσης κάνοντας πικ-νικ. Μπορεί να διαδηλώνουν στον Χορτιάτη ή το Επταπύργιο, με φόντο τη μαγευτική θέα του Θερμαϊκού. Μπορεί να διαδηλώνουν στην ακινησία και τη σιωπή του νεκροταφείου, ανάμεσα στα κυπαρίσσια και τις ταφόπλακες. Εκεί κανέναν δεν εμποδίζουν και κανέναν δεν ενοχλούν. Ετσι, ούτε την κυκλοφορία θα δυσκολέψουν, ούτε θα τους έχουμε στα πόδια μας μπροστά.

Μακριά από εμάς οι «ευπαθείς κατά συρροήν ομάδες», που δεν είναι και λίγες... Μας φέρνουν αλλεργία οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής», που είναι γύρω στους 500. Οι ανθρακωρύχοι, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι αστυνομικοί, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και, προ παντός, εκείνο το μισητό, αντιπαθητικό και άκρως ενοχλητικό ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ με κείνα τα τεράστια αντιαισθητικά πανό και την αποκρουστική ηχορύπανση από τις χωριάτικες αγριοφωνάρες και ντουντούκες τους. Ολη αυτή η πλέμπα - που διαδηλώνει - είναι βαλτοί. Είναι υπολείμματα της αυταρχικής φιλοσοβιετικής Αριστεράς..!

Γενικό συμπέρασμα. Μη μου ...τους κύκλους τάραττε... Αφήστε τους στη χλιδή και τη ρέμβη τους. Αυτοί ετοιμάζουν φανφάρες και φιέστες. Αυτοί ετοιμάζουν μαζώξεις και πολυτελείς δεξιώσεις, λόγους και παραλόγους, κουβαλώντας στα πούπουλα - δόλωμα - πολυτελώς συσκευασμένο το «κοινωνικό πακέτο», τρομοκρατημένοι από τους γύρω κραδασμούς μην αυτοδιαλυθεί και καταρρεύσει. Μην τους χαλάσετε την όρεξη και προκληθούν στομαχικές ανωμαλίες και διαταραχές από τα θαλασσινά.

Κι ας μην ξεχνάνε μερικοί - μερικοί πως υπάρχει και το αντίδοτο - άλλωστε, τι δημοκρατία έχουμε; Για όσους μας παραενοχλούν και μας παραζορίζουν, είναι τα ΜΑΤ.

Θα τρέχετε... Θα τρέχετε... Θα ιδρώνετε, θα γίνεστε μούσκεμα και στο τέλος δε θα καταφέρνετε τίποτα, γιατί ο λαός πια δεν τσιμπάει.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ