Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Διαλέξτε διαχειριστή»

Στο δίλημμα της επιλογής καλύτερου διαχειριστή επικεντρώνει την προεκλογική τακτική της η ηγεσία της ΝΔ, ομολογώντας έτσι την απόλυτη ταύτισή της με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Ο Κ. Καραμανλής επιδιώκει επίσης να περιορίζει την προεκλογική αντιπαράθεση στα μέτρα του διλήμματος «Σημίτης ή Καραμανλής», φροντίζοντας ταυτόχρονα να καταδεικνύει μέσα από έναν «κατάλογο» ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του πρωθυπουργού ότι είναι αναξιόπιστος και αναποτελεσματικός.

«Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά μας: Αυτοί αγωνιούν επειδή χάνουν την εξουσία και τη διαχείριση. Εμείς έχουμε πάγιες αρχές και υψηλούς στόχους. Εχουμε όραμα για τη χώρα. Είμαστε απαιτητικοί», τόνισε μιλώντας χτες το βράδυ σε κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη. Επισείοντας τα «ψεύδη του πρωθυπουργού», όπως αυτά προκύπτουν μέσα από παλαιότερες δηλώσεις του - «ζούμε όπως οι Ευρωπαίοι», «μειώσαμε τη φορολογία», «οι κοινωνικές δαπάνες είναι ίσες με τις ευρωπαϊκές», «δεν υπάρχει φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες» - ο Κ. Καραμανλής τον κατηγόρησε ότι «έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα» και «δεν πείθει κανέναν πια». Προειδοποίησε τα στελέχη του κόμματός του ότι «το ΠΑΣΟΚ δε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο», επισημαίνοντας την «απεγνωσμένη προσπάθεια» που καταβάλλουν τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «για να δείξουν ότι τάχα ανακάμπτουν»: «Είναι έτοιμοι να υποσχεθούν και να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Τάζουν τα πάντα στους πάντες. Πνίγονται και προσπαθούν να πιαστούν από κάτι, αλλά το μόνο που καταφέρνουν από την υπερβολή, είναι να φέρνουν στο φως την ανεπάρκεια και την αναξιοπιστία τους». Βαφτίζουν, συνέχισε, «παροχές» τις δεδομένες υποχρεώσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ είπε ότι ο Κ. Σημίτης «υπόσχεται τα ίδια πράγματα, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι η ετεροχρονισμένη ημερομηνία υλοποίησης των υποσχέσεών του».

Δίνοντας μια πρόγευση για την αποψινή του ομιλία στη ΔΕΘ και το όραμά του ...μέχρι το 2010, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με τη δημοκρατία μας να έχει εμπεδωθεί και τη χώρα μας ισότιμο μέλος της ΕΕ. Οι δύο αυτές κατακτήσεις φέρουν τη σφραγίδα της παράταξης, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι. Τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος, που έχει ως βασικό του πρόταγμα την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα. Και είναι και πάλι η δική μας παράταξη, που, με το έργο της, θα σφραγίσει τη νέα προοπτική για την Ελλάδα του 2010».

Καθυστερημένα απάντησε στα περί «τετραετίας υψηλού ρίσκου», λέγοντας ότι ο Κ. Σημίτης διέπραξε ένα ακόμα ατόπημα και «κινδυνολογεί κατά τρόπο που δεν ταιριάζει στην ποιότητα της δημοκρατίας μας». Τον επέκρινε ακόμα γιατί «βάζει στην παλάντζα των προεκλογικών του σκοπιμοτήτων» τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και τα εθνικά θέματα (Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά). Επιχειρώντας να δείξει ένα διαφορετικό «ύφος εξουσίας», λόγω εξόφθαλμης αδυναμίας να διαφοροποιηθεί επί της ουσίας, δήλωσε: «Οι Ελληνες να είναι ήσυχοι. Η ΝΔ δεν παίζει εκλογικά παιχνίδια με το μέλλον τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ