Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Θα αργήσει η έναρξη νέων συνομιλιών

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές για συνομιλίες επί του Κυπριακού πριν από το Δεκέμβρη. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σχέδιο του Ραούφ Ντενκτάς ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ιδέες του Ντενκτάς είναι μόνο ιδέες, αλλά καταφέρνει μέσα από τη σημασία που δίνεται στις ενέργειές του, στις ελεύθερες περιοχές, να κερδίζει πόντους.

Ωστόσο, σημείωσε κατηγορηματικά, παραμένει ο ίδιος αδιάλλακτος Ντενκτάς, ο οποίος δεν προβαίνει σε καμιά παραχώρηση ή θετική ενέργεια. Αναφερόμενος στο θέμα των παρατηρητών στις ψευδοεκλογές ο Κύπρος Χρυσοστομίδης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ενισχυτικές πράξεις μιας αποσχιστικής ενέργειας.

Σημείωσε ακόμα ότι η αποστολή παρατηρητών δε συνάδει με το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να στείλει παρατηρητές στις εκλογές των Κατεχομένων.

Και άλλος Ελληνας υπουργός στην Κύπρο

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ως υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ο Γιάννος Παπαντωνίου το τριήμερο μεταξύ 29ης Σεπτέμβρη και 1ης Οκτώβρη.

Ο Γ. Παπαντωνίου θα έχει τρεις επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τον ομόλογό του Κυριάκο Μαυρονικόλα.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 1ης Οκτώβρη, πριν από τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα διαρκέσει μισή ώρα.

Ακολούθως, ο Γ. Παπαντωνίου θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση μαζί με όλους τους Κύπριους επίσημους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ