Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισότιμη συνεργασία δοκιμασμένη στη πράξη

- Πώς αντιμετωπίζετε τον ισχυρισμό διαφόρων ότι οι συμμαχίες με το ΚΚΕ δεν έχουν μέλλον, «εξυπηρετούν μόνο τους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ». Τι εγγυήσεις έχετε ότι αυτή η συμπαράταξη θα έχει συνέχεια με βάθος χρόνου;

-Α.Ζ.: Οι εγγυήσεις υπάρχουν στο γεγονός ότι - εκτός από τις διαπιστωμένες συμπτώσεις σε μια σειρά από πολιτικά θέματα - είχαμε μέχρι τώρα και μια καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ μας. Μια συνεργασία που στηρίζεται στις αρχές της ισοτιμίας, της καλής πίστης και η οποία έχει δοκιμαστεί στην πράξη.

Εκείνο το οποίο εμείς ως Κομμουνιστική Ανανέωση θέλαμε να προσδιορίσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία, ήταν ότι εμείς είμαστε μια πολιτική συλλογικότητα που συνεργάζεται με το ΚΚΕ και όχι κάποιες μεμονωμένες προσωπικότητες. Αυτό λοιπόν πιστεύουμε ότι καλύφθηκε απ' την πλευρά του ΚΚΕ με ικανοποιητικό τρόπο.

- Αυτό εκφράζεται και στη συμμετοχή της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ;

Α.Β.: Ναι, είναι μια πολιτική συνεργασία, έτσι πιστεύουμε ότι το αντιμετωπίζει και το ΚΚΕ, που στο εκλογικό επίπεδο έχει πάρει τη μορφή της συμμετοχής της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα οποία βεβαίως συμμετέχουν και άλλες προσωπικότητες. Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία αποτυπώθηκε και με ένα πραγματικά ικανοποιητικό τρόπο από τα έντυπα και από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που διαθέτει το ΚΚΕ. Υπάρχει μια ισότιμη παρουσίασή μας και στο «Ρ» και στον «902». Οπως επίσης υπάρχει μια καλή συνεργασία στις τοπικές οργανώσεις μεταξύ των στελεχών της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και του ΚΚΕ, όσο και σ' ένα κεντρικό επίπεδο. Αυτά όλα εμάς μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αποτελούν ικανοποιητικές εγγυήσεις για την πορεία του εγχειρήματός μας και στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ