Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΗ
Χαμένος είναι μόνο ο λαός που σκύβει το κεφάλι

Το μήνυμα που έστειλε η Επανάσταση του 1821 είναι διαχρονικό, άρα επίκαιρο. Χαμένος είναι μόνο ο λαός που σκύβει το κεφάλι. Η μοιρολατρία ήταν και είναι ο καλύτερος σύμμαχος των καταπιεστών και εκμεταλλευτών.

Το 1821 ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του στον κατακτητή και στους εγχώριους συμμάχους του. Αψήφησε τις φωνές της δήθεν «λογικής» και του «ρεαλισμού», που τον καλούσαν να αποδεχτεί την πραγματικότητα! Με τους αγώνες και τις θυσίες του την άλλαξε. Απέδειξε περίτρανα, ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί!

Σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, η νεολαία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική «νέα τάξη» και με την πολιτική των κομμάτων του δήθεν μονόδρομου της ΟΝΕ, του ΝΑΤΟ, της πλουτοκρατίας. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σύγχρονες Σειρήνες, που σφυρίζουν σε όλους τους τόνους «Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης»!

Ο λαός μας θα γίνει νοικοκύρης μόνο όταν θα συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και θα συγκροτήσει το δικό του Μέτωπο, ως αντίπαλο δέος στα κόμματα της πλουτοκρατίας, αντεπιτεθεί και πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια. Αυτή η στόχευση πρέπει να ξεκινήσει τώρα, με το δυνάμωμα της αντίστασης, με την απόρριψη της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της, με την καθημερινή δράση και με την ψήφο.


Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ