Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελεος, με το κουτόχορτο

Στη Λισαβόνα συζητούν εν ψυχρώ και χωρίς προσχήματα για το πώς θα υλοποιηθεί η μόνη πολιτική που είναι ανεκτή από το διευθυντήριο των πολυεθνικών, δηλαδή για την πολιτική που καταργεί το ελάχιστο μεροκάματο, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, καταργεί την κατώτερη σύνταξη και περιέχει μια σειρά ακόμα τέτοιου προσανατολισμού μέτρα. Πώς βλέπει η «Αυγή» και ο ΣΥΝ τη σύνοδο της Λισαβόνας; Κάνοντας την... πάπια. Ακόμα χειρότερα. Η χτεσινή «Αυγή» στο πρώτο της θέμα γράφει: «Στη Λισαβόνα άνοιξε η συζήτηση για την ανάγκη προσανατολισμού της Ευρώπης στη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου».

Δηλαδή; Δεν έχει ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό το μοντέλο αυτό; Γαργάρα. Αμέσως μετά η κριτική αφορά την ελληνική κυβέρνηση γιατί δήθεν η πολιτική της είναι προσανατολισμένη αντίθετα με τον προσανατολισμό της Ευρώπης. Δηλαδή; Εκεί στην ΕΕ τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση, εδώ πάνε στραβά λόγω κακής κυβέρνησης.

Ε, φτάνει πια. Οσοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στην κενολογία του ΣΥΝ, ας ρωτήσουν ευθέως την ηγεσία του. Τάσσεται υπέρ ή κατά των προτάσεων της Επιτροπής στο Συμβούλιο της Λισαβόνας; Κι ας αποφασίσουν τώρα, έγκαιρα σε ποιον θα εμπιστευτούν την ψήφο τους. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Καθαρές κουβέντες από τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ