Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Δίωξη κατά του «Ρ»
Ο λαός καταδίκασε τους φορείς του αυταρχισμού

Πλαταίνει το «κύμα» συμπαράστασης προς το «Ριζοσπάστη» και αυξάνονται τα καταδικαστικά μηνύματα για τον - πρώην - υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, που η θητεία του στη θέση αυτή ταυτίστηκε με αυταρχικές μεθοδεύσεις, αντιδημοκρατικές ενέργειες και ένα απίστευτο και πρωτόγνωρο, για υπουργό Δικαιοσύνης, πήγαινε - έλα στις δικαστικές αίθουσες, όπου έσερνε όποιον ήθελε, όποτε ήθελε και διά ασήμαντον αφορμήν.

Από τα λαϊκά πυρά δεν ξεφεύγει και η κυβέρνηση συνολικά, η στάση της οποίας επιβεβαίωσε την εκτίμηση πως αποτελεί τον «ηθικό αυτουργό» της πολιτικής δίωξης σε βάρος του «Ρ». Της δίωξης, σε τελική ανάλυση, σε βάρος της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης.

Οι βλέψεις της κυβέρνησης δε σταματούν στη φίμωση του «Ρ», βλέπουν μακριά, βλέπουν με εξαιρετικά άσχημες διαθέσεις τα ίδια τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Αυτές της οι επιδιώξεις ήταν τόσο φανερές που ξεσήκωσαν τη λαϊκή κατακραυγή, που πυροδότησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, που έκαναν να ηχήσει σε όλη τη χώρα το αίτημα να σταματήσει τώρα η δίωξη σε βάρος του «Ρ» και να μην αγγιχτούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα.

Η αυταρχική κατρακύλα του Ε. Γιαννόπουλου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε και με τις μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Τύπου, δε νομιμοποιήθηκε από κανένα, αντίθετα, μέρα με τη μέρα καταδικάζεται από όλο και περισσότερους μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και παράγοντες της δημόσιας ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ