Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΒΕΡΙ
Οι αντιδράσεις ανέβαλαν τον πλειστηριασμό

Δεν εκπλειστηριάστηκε τελικά η έκταση 200 στρεμμάτων περίπου, ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στην περιοχή Μυλάκι Αλιβερίου Εύβοιας. Η πρώτη απόπειρα εκποίησης του σημαντικού, για το Δήμο Ταμυναίων, κομματιού γης, είχε γίνει στις 7 Νοέμβρη του προηγούμενου χρόνου, όμως, κάτω απ' την κατακραυγή της κοινωνίας του Αλιβερίου και των μαζικών φορέων, δεν είχαν προσέλθει οι ενδιαφερόμενοι (ανάμεσά τους και η ιδιωτική «ΑΓΕΤ Ηρακλής») για την κατάθεση προσφοράς, με τιμή εκκίνησης 1 εκατομμύριο ευρώ (340 εκατ. δρχ.) που είχε θέση η ΚΕΔ.

Η δεύτερη απόπειρα ήταν να γίνει προχτές, στην Αθήνα αυτή τη φορά, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις του λαού της περιοχής. Ωστόσο, ο πλειστηριασμός δεν έγινε καθόλου και ανακοινώθηκε, μάλιστα, ότι η έκταση θα παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο Ταμυναίων, κάτι το οποίο διεκδικούσαν αγωνιστικά οι φορείς και οι κάτοικοι για να αξιοποιηθεί για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.

«Κατάκτηση των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, ήταν αυτή η εξέλιξη», δήλωσε στο «Ρ» ο Νίκος Δήμου, γ.γρ. του Εξωραϊστικού Φιλοδασικού Συλλόγου Μυλακίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, κυβερνητικοί βουλευτές και παράγοντες προσπαθούν να καπηλευτούν την εξέλιξη αυτή ότι δήθεν επιτεύχθηκε "κατόπιν ενεργειών" τους, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν ενδιαφερθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ