Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συντονισμένος αγώνας για την υπογειοποίηση

Σε συντονισμένο αγώνα για να επιβάλουν την υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε όλους τους δήμους απ' όπου θα διέρχεται, καλούν τους κατοίκους της Αθήνας οι Κομματικές Οργανώσεις Αγ. Αναργύρων του ΚΚΕ.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν πριν από μερικές μέρες οι κάτοικοι της περιοχής, με την επισήμανση ότι στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας με συλλήψεις και να χαλιναγωγήσουν έτσι κάθε αγωνιστική διάθεση που εκδηλώνει ο λαός.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις προσταγές της ΕΕ, στο δρόμο που χαράχτηκε με τη συμφωνία Σένγκεν, έδειξε για άλλη μια φορά το αντιλαϊκό της πρόσωπο, καταπατώντας τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός με τόσες θυσίες και αγώνες», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγ. Αναργύρων του ΚΚΕ.

Η μη υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου θα διογκώσει το υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα, καταστρέφοντας παράλληλα την εμπορική αγορά, με άμεσες και σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για το δήμο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών είναι μεγάλες, καθώς με την αδιαφορία τους δε δόθηκαν λύσεις, εξυπηρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών».

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με τις απαλλοτριώσεις για τα έργα του προαστιακού σημειώνει ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων στους δικαιούχους έχουν κατατεθεί από τον περασμένο Φλεβάρη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αναφέρει ότι από τους 220 δικαιούχους οι 160 έχουν ήδη εισπράξει τις αποζημιώσεις και προσθέτει ότι δίνεται παράταση δύο μηνών για τη μετεγκατάσταση των οικογενειών σε άλλες κατοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ