Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ
Με αοριστίες απαντά η κυβέρνηση

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων ζήτησε στη Βουλή ο Α. Τζέκης

Αόριστες απαντήσεις για το μέλλον των εργαζομένων στα μεταλλεία του Στρατωνίου έδωσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αποκλείει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας τους κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Καλαφάτης ισχυρίστηκε ότι το «νέο επενδυτικό σχήμα» που θα αναλάβει τα μεταλλεία έχει ήδη οριστικοποιηθεί και τώρα γίνονται όλες οι διαδικασίες για το φορολογικό και οικονομικό έλεγχο της παλιάς εταιρίας της TVX. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν ξένοι και Ελληνες επενδυτές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο υφυπουργός είπε οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί μέχρι τον Απρίλη του 2003, ενώ τους έχει δοθεί από την κυβέρνηση και έκτακτο επίδομα 800 ευρώ και ανακοίνωσε ότι το νέο σχήμα θα πληρώσει και τους τέσσερις μήνες, κατά τους οποίους είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε κάθε περίπτωση ιδιωτικοποίησης στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και τόνισε ότι η πολυεθνική που είχε εξαγοράσει τα μεταλλεία έπαιξε παιχνίδια για να κυριαρχήσει στην αγορά. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υφυπουργού, είπε ότι δεν ακούστηκε τίποτα το συγκεκριμένο, αφού όλα αυτά λέγονται εδώ και καιρό, χωρίς να γίνεται τίποτα. Αποτέλεσμα, είπε, οι 500 εργαζόμενοι να έχουν ουσιαστικά προβλήματα και να θεωρούν ότι εμπαίζονται από την κυβέρνηση και είναι πολιτικά όμηροι στα χέρια της.

Ο βουλευτής είπε ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (θα συμμετέχει στο νέο σχήμα), με ομόφωνη απόφαση, δε θέλουν να συμμετάσχουν στο σχήμα αυτό και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ