Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φτηνός αντικομμουνισμός και κορόνες

Οι ανιστόρητοι παραλληλισμοί και χαρακτηρισμοί, ο φτηνός αντικομμουνισμός αλλά και οι ανέξοδες και ανώφελες κορόνες εναντίον των κατηγορουμένων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χτεσινής ημέρας της δίκης της «17Ν», όπου συνεχίστηκαν οι αγορεύσεις συνηγόρων από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σάκης Κεχαγιόγλου που εκπροσωπεί τον Γ. Πέτσο αλλά παρίσταται και για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στου Ρέντη το 1987 κατά λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Αμερικανοί στρατιώτες, χαρακτήρισε τη «17Ν» «Δολοφονούσα Αριστερά», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πράξει και στην αρχή της δίκης. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις δίκες της Μόσχας του 1936 για να προβάλει τον ισχυρισμό ότι ο Βισίνσκι, ο εισαγγελέα αυτών των δικών, είναι ένας από τους ιδεολογικούς πατέρες της «17Ν» και ο Στάλιν η ιδεολογική της μήτρα!!!

Για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στου Ρέντη μίλησε επίσης και ο συνήγορος Ν. Γεωργουλέας, ο οποίος υποστήριξε το κατηγορητήριο και ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων σύμφωνα με αυτό. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Δ. Πανταζής ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στις υπόθεση Πέτσου, Σαββάκη, Καραχάλιου και Περατικού.

Εντονα προσωπικό τόνο είχε η αγόρευση της Δέσποινας Ανδρουλιδάκη, κόρης του εκλιπόντος εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη. Η Δ. Ανδρουλιδάκη ζήτησε να μην υπάρξει κανένα ελαφρυντικό για τους μεταμεληθέντες Τσελέντη, Τέλιο και Κονδύλη. Δε δίστασε να πει πως μισεί τους κατηγορουμένους, κάτι που βεβαίως είναι απολύτως κατανοητό για συγγενή θύματος αλλά δεν είναι κατανοητό για συνήγορο. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Ανδρουλιδάκη, Βασίλης Δημακόπουλος και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του κ. Αντωνέα, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση του εισαγγελέα Ταρασουλέα τον οποίο η «17Ν» είχε τραυματίσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας της δίκης ο Σάββας Ξηρός ανακοίνωσε τη διακοπή της απεργίας πείνας την οποία είχε ξεκινήσει εδώ και εννιά μέρες. Ο κατηγορούμενος δήλωσε δικαιωμένος ύστερα από την αναφορά της γιατρού Διονυσίας Βαλιανάτου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών (σ.σ. δημοσιεύεται ολόκληρη στην εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ»), στην οποία αναφέρονται νέα στοιχεία γύρω από τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν νοσηλευόταν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ