Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Εισπρακτικό και ψηφοθηρικό

Απαράδεκτο, τόσο στη βασική φιλοσοφία, όσο και στις επιμέρους διατάξεις του, κρίνει, με χτεσινή του ανακοίνωση, το ΤΕΕ το σχέδιο νόμου, ενώ επιφυλάσσεται για αναλυτική του κριτική σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Τονίζει, ωστόσο, πως «από μια πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου προκύπτει ότι το κράτος απεκδύεται κάθε ευθύνης - ακόμη και αυτής που προβλέπεται από τον Συνταγματικό Νομοθέτη - σε σχέση με την οικοδόμηση στη χώρα μας. Μεταθέτει την ευθύνη για την ασφάλεια, την ποιότητα και το κόστος της κατοικίας στους μηχανικούς, μετατρέπει τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες σε υπηρεσίες γραφειοκρατικής και εισπρακτικής αντίληψης, νομιμοποιεί - και επιβραβεύει - συλλήβδην την αυθαιρεσία και τα χιλιάδες αυθαίρετα σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα αν αυτά εγγυώνται την ασφάλεια (σε μια χώρα, μάλιστα, εξαιρετικά σεισμογενή) και την ποιότητα ζωής των ενοίκων τους».

«Αναθέτει στην "αγορά" να λύσει όλα τα θέματα της οικοδομής, παραπέμποντας τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά και τους μηχανικούς στις ασφαλιστικές εταιρίες». «Πρόκειται σαφώς - καταλήγει το ΤΕΕ - για ένα σχέδιο νόμου ψηφοθηρικής και εισπρακτικής σκοπιμότητας και όχι για σχέδιο νόμου ευθύνης μιας ευνομούμενης πολιτείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ