Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Ολοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Την Πέμπτη, 25 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια στην Αθήνα. Μπροστά στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί το λαό του λεκανοπεδίου Αττικής να πάρει μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνει την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση - που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Σαρόν να απελάσει τον Γιάσερ Αραφάτ κατά την κρίση της, σε χρόνο που θα επιλέξει η ίδια - θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα και ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμά του, το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει: «Σχεδόν 3 χρόνια από τη Νέα Ιντιφάντα του παλαιστινιακού λαού, οι εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά αθώων Παλαιστινίων και η καταστροφή ολόκληρων παλαιστινιακών οικισμών συνεχίζεται. Οι δραματικές αυτές εξελίξεις στο Ιράκ και στα παλαιστινιακά εδάφη επιβεβαιώνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι ειρήνη με καθεστώς κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο ισραηλινός στρατός, τονίζεται αμέσως μετά στην ανακοίνωση, «δρα υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ». Η ελληνική κυβέρνηση «τηρεί απόλυτη σιγή για τις τραγικές εξελίξεις, αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων εταίρων».

Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, κάθε συνοικίας, μετά και μπροστά σ' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, οφείλει μαζικά να συμμετάσχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, τονίζουν οι διοργανωτές.

Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα σε όλους τους μαζικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη, 25 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. μπροστά από το Λευκό Πύργο, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους η ΕΔΥΕΘ, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Αντιπολεμική Επιτροπή και η Νεανική δράση για την Ειρήνη.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους θύτες και τα θύματα, δίνουν άλλοθι για το έγκλημα που διαπράττεται και στην ουσία ευλογούν αυτήν τη γενοκτονία», τονίζεται στο κάλεσμα των φορέων.

«Μπροστά σ' αυτήν την κτηνωδία δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις! Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της περιοχής, πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους. Να συμπαραταχτούμε με τον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσουμε το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού ιμπεριαλισμού, να απαιτήσουμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Στη συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους του κλάδου με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Φαρμάκου, Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά & Νήσων.
  • Σε σύσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό καλεί η Αντιπολεμική Συντονιστική Επιτροπή Θεσπρωτίας σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ