Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
«Ειρήνη με καθεστώς κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες δοκιμασίες του παλαιστινιακού λαού, μετά τις πρόσφατες φονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού και την απόφαση απέλασης του Γιάσερ Αραφάτ, πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Με ένα πανό που έγραφε «να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων, αλληλεγγύη στις Παλαιστίνιες γυναίκες», μέλη της ΟΓΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία, και μοίρασαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα κείμενο - καταγγελία της Ομοσπονδίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, αλλά και τη στάση «του κουαρτέτου των διαιτητών», των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΗΕ και της Ρωσίας που, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κ. Μπουντούρογλου, «όχι μόνο στηρίζουν αλλά και οπλίζουν το φονικό χέρι του Σαρόν».

Μέσα από αυτήν την κινητοποίηση, τα μέλη της ΟΓΕ, κάλεσαν «κάθε καθημερινή γυναίκα, κάθε εργαζόμενη να εναντιωθεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αφού η βαρβαρότητα είναι ενιαία παντού». Αντιπροσωπεία των διαδηλωτριών επιδίωξε να παραδώσει ψήφισμα σε εκπρόσωπο της πρεσβείας, αλλά όπως της δήλωσαν οι αστυνομικοί που... ανέλαβαν να την οδηγήσουν έξω από την πόρτα, η τακτική της πρεσβείας σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι «να μην ανοίγει». Τα μέλη της ΟΓΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, 25/9, στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ