Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σχέδιο δολοφονίας του Τσάβες

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες Φρίας να αναβάλει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ώστε να λάβει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ξένισε πολλούς. Μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο «VHeadline», αλλά και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Venpress», ο λόγος της αναβολής ήταν πολύ σοβαρός: το προεδρικό αεροπλάνο που θα επέβαινε ο Τσάβες θα καταρριπτόταν!

Πηγές των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας αποκάλυψαν ότι «υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία για σχέδιο επίθεσης, σχεδιασμένο από τη CIA, στο προεδρικό αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Καράκας στην Ουάσιγκτον. Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ότι ο Πρόεδρος Τσάβες δεν πρέπει να μεταβεί, αφού η προσωπική του ασφάλεια προέχει»...

Ενας πραγματικά ασφυκτικός κλοιός ασφαλείας έχει υψωθεί γύρω από τον Ούγο Τσάβες Φρίας ειδικά τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την Παρασκευή, με τις μυστικές υπηρεσίες να τονίζουν «δε θέλουμε μία επανάληψη αυτού που συνέβη στον Σαλβαδόρ Αλιέντε 30 χρόνια πριν... υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και η επανάσταση να συνεχιστεί».

Εξάλλου, το λιγότερο ανησυχητικό ήταν το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, όταν έκρηξη σημειώθηκε στους στρατώνες της Casa Militar, διαγώνια από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες! Οι ειδικοί της σήμανσης αναφέρουν ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από όχημα, πλήττοντας ένα σημείο μόλις 40 μέτρα από τις κεντρικές δεξαμενές πετρελαίου, αλλά και λίγα μέτρα από την κεντρική αποθήκη πυρομαχικών και εκρηκτικών του στρατού. «Εάν ο πύραυλος είχε εκτοξευτεί από λίγο διαφορετική γωνία, όλος ο στρατώνας και η ευρύτερη περιοχή θα τιναζόταν στον αέρα», τονίζουν οι ειδικοί. Η σφραγίδα της επίθεσης, στρατιωτική...

Για το λόγο αυτό, μερικές ώρες αργότερα 60 άντρες των αρχών κρατικής ασφαλείας και πολιτικής αστυνομίας (DISIP) πραγματοποίησαν επιχείρηση σύλληψης ενός υπόπτου εν ονόματι Χόρχε Ρόχας Ριέρα, κοντά στην Πλατεία Αλταμίρα. Η σύλληψη έγινε, όμως προηγήθηκε πραγματική μάχη αφού η περιοχή του Τσακάο θεωρείται φρούριο της «αντιπολίτευσης». Στη μάχη πήραν μέρος η αστυνομία της περιοχής(!) καθώς και πρώην αξιωματικοί, οι οποίοι αποτάχτηκαν, αφού είχαν λάβει μέρος στο αποτυχημένο τελικά πραξικόπημα της 11ης Απριλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ