Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναπροσαρμογή αμοιβών ζητούν οι αρχιτέκτονες

Την αναπροσαρμογή των αμοιβών για τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες ζητάει με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών και η Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων.

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι οι αμοιβές τους είναι καθηλωμένες εδώ και μια δεκαετία στις 15.000 δραχμές το τετραγωνικό μέτρο, ενώ σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να είχε διαμορφωθεί στις 108.000 δραχμές το τετραγωνικό μέτρο.

Ειδικότερα, οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες στρέφονται κατά της άρνησης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να αυξήσει τις αμοιβές τους. Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι το 1989 καθορίστηκε για όλη τη χώρα ενιαία τιμή για τις αμοιβές αφετηρίας των οικοδομικών αδειών και με βάση τις τότε αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, ο ΥΠΕΧΩΔΕ αντί να εκδίδει κάθε χρόνο απόφαση, με την οποία να προσδιορίζονται οι νέες τιμές αφετηρίας, παρατείνει την εφαρμογή της αρχικής τιμής της υπουργικής απόφασης ανά εξάμηνο. Αυτό έχει ως συνέπεια να καθηλώνονται οι αμοιβές στην αρχική τιμή αφετηρίας των 15.000 δραχμών το τετραγωνικό μέτρο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πίνακες αντικειμενικής αξίας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες, «όλα τα αρμόδια Πολεοδομικά γραφεία της χώρας να υπολογίζουν τις αμοιβές των μηχανικών, για την έκδοση αδειών επί ενός εικονικού προϋπολογισμού» που βγαίνει από την τιμή των 15.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ