Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
«Κολοβή» η αποκατάσταση των ζημιών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν οι Εργατικές Κατοικίες στο Καματερό από το σεισμό του Σεπτέμβρη, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης με Επίκαιρη Ερώτηση.

Ομως ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας στην απάντησή του επέμεινε στην ήδη εξαγγελθείσα κυβερνητική πολιτική που προβλέπει αποκατάσταση μόνο των ζημιών που υπάρχουν στο φέρονται οργανισμό των κατοικιών και στους κοινόχρηστους χώρους.

Μάλιστα αυτήν την κολοβή αποκατάσταση ο υφυπουργός την εμφάνισε ως γενναιοψυχία, λέγοντας ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας «οικειοθελώς» και χωρίς να έχει υποχρέωση ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών, αφού πλέον οι κατοικίες δεν ανήκουν σε αυτόν αλλά έχουν ήδη μεταβιβαστεί στους ιδιοκτήτες τους. Εκανε δε γενικότερη αναφορά στο έργο του ΟΕΚ χαρακτηρίζοντάς το πολύ καλό όπως φαίνεται από τη συμπεριφορά των κατοικιών στον πρόσφατο σεισμό.

Ο Μπ. Αγγουράκης είπε ότι η Ερώτηση αφορούσε το Καματερό και όχι τη γενικότερη δουλιά του ΟΕΚ, αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες κατοικίες που χτίστηκαν το 1990 έπαθαν ζημιά και οι κάτοικοι δε μένουν πλέον μέσα σε αυτές. Το πρόβλημα επιδεινώνεται μάλιστα, αφού το 30% των λυόμενων δεν έχει φτάσει στην περιοχή. Ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό να μεριμνήσει ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει με τα νέα δεδομένα και να αποκατασταθούν όλες και όχι μόνο στον φέροντα οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ