Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που βρίσκονται εν εξελίξει θέτουν επί τάπητος την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς μια σειρά των προβλημάτων των φαρμακοποιών είναι αποτέλεσμα της απορύθμισης των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Ετσι λοιπόν τα φαρμακεία, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα παραμείνουν κλειστά στις 17.12.1999, ενώ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα, τότε οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κλείσιμο των φαρμακείων στις 12 και 13 Γενάρη του 2000 και αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα μεγάλα χρέη προς τους φαρμακοποιούς τα έχουν το Δημόσιο και ο ΟΓΑ.

Μεταξύ των θεσμικών αιτημάτων των φαρμακοποιών είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα κατοχυρώνει την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε υλοποίηση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 1579/85, η κατάργηση λειτουργίας των στρατιωτικών φαρμακείων και η απόδοση από την κυβέρνηση των 22,5 δισ. δρχ. που οφείλει στο ΤΣΑΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ