Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Μόνη λύση ο αγώνας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Μπ. Αγγουράκη, περιόδευσε στις Εργατικές Κατοικίες

«Η μόνη προοπτική για να λυθούν τα προβλήματά σας είναι ο αγώνας», είπε ο Μπ. Αγγουράκης στους κατοίκους του Καματερού
«Η μόνη προοπτική για να λυθούν τα προβλήματά σας είναι ο αγώνας», είπε ο Μπ. Αγγουράκης στους κατοίκους του Καματερού
Την ανάγκη να κατασκευαστούν σύντομα οι εργατικές κατοικίες στην περιοχή Γεροβουνό του Καματερού, με έξοδα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), αλλά και την επισκευή όλων των σπιτιών της περιοχής που έχουν πληγεί από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη, επισήμαναν φορείς και κάτοικοι του Καματερού, στον βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία, στην περιοχή, την Κυριακή το πρωί.

Τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό και η κατάσταση στην πόλη του Καματερού δεν έχει αλλάξει και πολύ, αφού ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει. Τα σπίτια δεν έχουν επισκευαστεί, καθώς τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Οι 11 εργατικές πολυκατοικίες, που υπήρχαν, είναι ακόμα ακατοίκητες, γιατί παρόλο που μετά και το δευτεροβάθμιο έλεγχο μετατράπηκαν από «κόκκινες» σε «κίτρινες», παραμένουν ακόμα επικίνδυνες για κατοίκηση. Μέχρι στιγμής, οι 85 οικογένειες που κατοικούσαν σε αυτές, είτε έχουν διασκορπιστεί σε άλλες περιοχές, είτε μένουν σε καταυλισμούς με κοντέινερ, χωρίς να μπορούν να επισκευάσουν τα διαμερίσματά τους. Από την πλευρά του ο ΟΕΚ αρνείται να επισκευάσει όλες τις ζημιές και θα κάνει μόνο αυτές στον φέροντα οργανισμό, δηλαδή κολόνες και δοκάρια, όμως με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό!

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι, με τις πενιχρές επιδοτήσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να επισκευάσουν τα διαλυμένα σπίτια τους. «Οι ζημιές οφείλονται στην ποιότητα του εδάφους, στο οποίο έχουν ανεγερθεί οι κατοικίες, αλλά και σε σωρεία κακοτεχνιών. Την ευθύνη για την έλλειψη εδαφοτεχνικής μελέτης και για τις κακοτεχνίες φέρει αποκλειστικά ο ΟΕΚ», τονίζουν οι κάτοικοι και ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Σπυρίδωνας», γύρω από τον οποίο έχουν συσπειρωθεί οι κάτοικοι του Γεροβουνού. Οι δικαιούχοι των κατοικιών, λόγω των ισχνών οικονομικών τους δυνατοτήτων, αδυνατούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους. Αρκετοί βρίσκονται ακόμη σε αντίσκηνα, ενώ άλλοι καταφεύγουν στο δανεισμό από τράπεζες με επαχθείς όρους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μετακόμισαν σε άλλη περιοχή.

Ο βουλευτής Μπ. Αγγουράκης επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί τοποθέτησης και διανομής προκατασκευασμένων οικίσκων και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο ο ΟΕΚ να μην αναλαμβάνει το σύνολο της επισκευής των ζημιών. «Οι όποιες επισκευές να γίνουν με τρόπο που να μην επαναφέρει απλώς τα κτίρια στην προ του σεισμού κατάσταση, αλλά να ενισχύει την αντοχή τους με βάση τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων (ΤΕΕ, ΟΑΣΠ)», υπογράμμισε ο Μπ. Αγγουράκης. Και κάλεσε τους κατοίκους να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής περιόδευσε σε δύο καταυλισμούς με κοντέινερ, στο Γεροβουνό και στο Κέντρο. Και εκεί η κατάσταση δεν ήταν καλή, αφού πολλές φορές στα 25 τ.μ., ενός κοντέινερ, στοιβάζονται πέντε και έξι άτομα. Χωρίς να υπάρχει εξαερισμός, με πολύ υγρασία οι κάτοικοι αναγκάζονται να μένουν εκεί, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα ή να επισκευάσουν τα σπίτια τους, ή να νοικιάσουν κάπου και να φύγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ