Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Στάση εργασίας σήμερα 11 π.μ. - 4 μ.μ.

Ακινητοποιούνται σήμερα από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Τις ώρες αυτές οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) συγκαλούν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν την περασμένη βδομάδα.

Οπως είναι γνωστό, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κήρυξε την περασμένη βδομάδα τέσσερις 4ωρες στάσεις εργασίας (Δευτέρα και Παρασκευή), διεκδικώντας την επίλυση επιμέρους εργασιακών προβλημάτων, πάντα, όμως, μέσα στο πλαίσιο του αντισυγκοινωνιακού _ αντεργατικού νόμου 2669/98.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και της ΑΣΚΕ, που πρωτοστάτησαν με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών για τη σημερινή σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, διαχώρισαν τη θέση τους από την πλειοψηφία, καταγγέλλοντάς τη για εκτονωτικές _ αποπροσανατολιστικές κινήσεις, με σκοπό να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε ανούσιες «αγωνιστικές μορφές δράσης», την ίδια ώρα που υμνεί τον νόμο _ «φονιά» για τις αστικές συγκοινωνίες και τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, που έχει οριστεί για τη 1 μ.μ., στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ», οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ θα στηλιτεύσουν την τακτική διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΚΕ για την υπογραφή πρακτικού με την εργοδοσία, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για την εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και για να εκτονώσει προσωρινά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να τους αποπροσανατολίσει και να τους υφαρπάξει την ψήφο ενόψει των εκλογών στο Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ