Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, παραμένουν κοινότητες του βορειοδυτικού Μεξικού, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μάρτι, που, αν και έχει μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα, προκάλεσε χτες το θάνατο δέκα ανθρώπων.

ΓΕΝΕΥΗ.- Οργάνωση, που εκπροσωπεί τα θύματα των γκανγκστερικών επιδρομών, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Λιβύη τον Απρίλη του 1986, ανακοίνωσε χτες στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη πως σκοπεύει να επαναδιατυπώσει το αίτημά της για την καταβολή «δίκαιων αποζημιώσεων» απ' την πλευρά της Ουάσιγκτον.

ΓΕΝΕΥΗ.- Πιο πολλά είναι τα πιστόλια παρά τα τρόφιμα, σε αναλογία πληθυσμού χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής, υποστηρίζει η ετήσια έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης, που επισημαίνει πως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τέτοιων όπλων στη λεγόμενη «Μαύρη Ηπειρο» είναι πρώην (;) αποικιοκρατικές δυνάμεις της ΕΕ, με δεύτερες τις ΗΠΑ και τρίτη τη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.- Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη κυβερνήτη στην Καλιφόρνια θα γίνει στις 7 Οκτώβρη. Οι εκλογές στην Καλιφόρνια θα είναι διπλές, αφού οι πολίτες θα ψηφίσουν, εάν επιθυμούν να ανακαλέσουν τον νυν κυβερνήτη Γκρέι Ντέιβις και μετά να αναδείξουν τον κυβερνήτη της πολιτείας μεταξύ των υποψηφίων.

ΣΙΑΤΛ.- Η «Μάικροσοφτ» ανακοίνωσε χτες πως απ' τα μέσα Οκτώβρη προχωρεί στον τερματισμό των δωρεάν υπηρεσιών διαδικτυακής συνομιλίας (chat) σε χώρες της ΕΕ, Λατινικής Αμερικής και Ασίας. Το πρόσχημα ήταν η ...«καταπολέμηση»(;) κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνησης παιδιών στο Ιντερνετ. Η πρόθεση ήταν η διάθεση των ίδιων υπηρεσιών chat με χρέωση πιστωτικής κάρτας (ώστε να είναι ευκολότερος και ο εντοπισμός της ταυτότητας των χρηστών) σε άλλες αγορές, όπως εκείνες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας.

ΣΚΟΠΙΑ.- Από δύναμη άοπλων αστυνομικών χωρών της ΕΕ, θα αντικατασταθεί η στρατιωτική αποστολή του Ευρωστρατού «ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ» στην ΠΓΔΜ. Η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει μετά τις 15 Δεκέμβρη, οπότε εκπνέει η προθεσμία αποστολής της ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Το «όραμά» του για την ...«απελευθέρωση» της ΛΔ Κορέας από το Κόμμα Εργατών Κορέας με την «εξέγερση του λαού», ανέλυσε χτες ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, σε κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωση του επιχειρηματικού λόμπι «US-Korea Business Council».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ