Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Γαλλο-γερμανο-αμερικανία»

Η απόλυτη εμπιστοσύνη που διέπει τις σχέσεις Σρέντερ - Σιράκ δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός (με την αναμφισβήτητη συμβολική σημασία) ότι ο πρώτος ανέθεσε στον δεύτερο να εκπροσωπήσει και τη ...Γερμανία στη Σύνοδο της ΕΕ. Απλώς αυτή η συμβολική κίνηση αποκαλύπτει και το μέτρο των ανύπαρκτων ουσιαστικά «διαφορών» που χωρίζουν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία από την κλασική ευρωπαϊκή «Δεξιά». (Αυτά είναι «ψιλά» γράμματα για διάφορους Κουναλάκηδες και λοιπούς «κεντροαριστερούς» δορυφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά καθείς εφ' ω ετάχθη).

***

Ουσιαστικότερη, ίσως, από την κοινή εκπροσώπηση Γαλλίας - Γερμανίας στην ΕΕ, είναι η κοινή τους θέση στον ΟΗΕ για το θέμα του Ιράκ. Οι δυο «φιλειρηνικές» δυνάμεις, που τόσο είχαν «εναντιωθεί» στον πόλεμο, αποφάσισαν από κοινού με τη Ρωσία να υπερψηφίσουν, τελικά, το σχέδιο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το «μεταπολεμικό» Ιράκ.

Ετσι ανοίγει και τυπικά ο δρόμος της νομιμοποίησης της εισβολής και δίνεται το πράσινο φως για την αποστολή στρατευμάτων κατοχής στο Ιράκ, υπό τον μανδύα του ΟΗΕ (και τι θέλετε από τους «κεντροαριστερούς» μας; Να λείπει η Ελλάδα από μια τέτοια «ανθρωπιστική» εκδήλωση;)...

***

Με άλλα λόγια υπάρχει και κάτι χειρότερο από τη «Γαλλογερμανία»: Η «Γαλλογερμανοαμερικανία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ