Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το λιμάνι της αγωνίας...

Μέχρι τώρα πολλοί πίστευαν ότι η κυβέρνηση έχει μεταβάλει σε ένα κακόγουστο σίριαλ τις προεκλογικές φιέστες εγκαινίων σε διάφορα έργα. Εκείνο, όμως, που δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, είναι ότι μερικά από τα έργα έχουν καταντήσει αυτά καθεαυτά σίριαλ, διεκδικώντας τα σκήπτρα από την περιβόητη «Λάμψη» του Ν. Φώσκολου. Και εξηγούμαστε:

Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι πριν μερικές βδομάδες ο πρωθυπουργός εγκαινίασε με τυμπανοκρουσίες το νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1996 με προϋπολογισμό 11,5 δισ. δρχ., για να καταλήξει - μαζί με τις απαλλοτριώσεις, αμοιβές συμβούλων κλπ. - στα 22 περίπου δισ. δρχ. Ε, λοιπόν, λάθος καταλάβατε. Τα εγκαίνια δεν αφορούσαν παρά μόνον την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου. Οπως πληροφορεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, η μελέτη για τη δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2004 και το έργο το 2007. Και πάλι, όμως, πέφτετε έξω, γιατί υπάρχει και η τρίτη φάση του έργου, που προγραμματίζεται να αρχίσει η κατασκευή της μετά το ...2008!

Το έργο, λοιπόν, έχει σασπένς, έχει ίντριγκα, έχει πλούτο και υπερβάσεις - που πληρώνουμε όλοι μας, δυστυχώς - θα έχει και αλλεπάλληλες «κορδέλες». Νομίζουμε, μάλιστα, ότι ο τίτλος «Το λιμάνι της αγωνίας», αν και δεν είναι καθόλου πρωτότυπος, του ταιριάζει «γάντι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ