Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Στον αστερισμό της ελεύθερης αγοράς

Ολα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα, που οδήγησαν έναν άνθρωπο να τερματίσει τη ζωή του, κάτω από ένα καθεστώς αφόρητης πίεσης (τις λεπτομέρειες και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα μάλλον δε θα τα μάθουμε ποτέ), είναι ενδεικτικά των συνθηκών ζούγκλας που μας έχουν επιβάλει με το περιτύλιγμα του εκσυγχρονισμού. Από τη μια έκαναν (και κάνουν) ό,τι μπορούν για να απαξιώσουν και να αποδιοργανώσουν τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου κι από την άλλη, ως Πόντιοι Πιλάτοι, ζητούν ευθύνες από τους υπαλλήλους που δήθεν δεν κάνουν καλά τη δουλιά τους. Το πρωί στα κανάλια ζητούν την κατεδάφιση αυθαίρετων (προσοχή μαντρότοιχων κι όχι κτισμάτων) μεγαλοκεφαλαιούχων και το βράδυ τα πίνουν μαζί τους σε δεξιώσεις. Η υποκρισία τους είναι τέτοια που τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης, αν δημοσιεύονταν, θα είχαμε πρόβλημα με τον εισαγγελέα. Ολα όσα συμβαίνουν δεν είναι τίποτα παραπάνω από την επιβολή των συνθηκών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ολα τ' άλλα που ακούγονται και λέγονται είναι απλά λεπτομέρειες.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Από τον παράδεισο των ΗΠΑ

5.842 στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους ως πειραματόζωα, τις δεκαετίες του '60 και του '70, για να εντοπίσουν οι επιστήμονες του Πενταγώνου τις ανθρώπινες αντιδράσεις σε περίπτωση βιοχημικού πολέμου. Οι πηγές του Πενταγώνου φυσικά δεν ανέφεραν την τύχη των μισθοφόρων τους. Περασμένα, ξεχασμένα.

Μεταλλαγμένων ιστορίες

Στη Μαλαισία πωλούν ψάρια ιχθυοτροφείων γενετικά τροποποιημένα με DNA μέδουσας! Καλή όρεξη.

Αυθαιρεσίας εγκώμιο

Μία στις πέντε από τις νέες κατασκευές στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών, είναι αυθαίρετη. Μα είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του κυρίου Σημίτη που βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ και ο εκσυγχρονισμός είναι η σημαία του; Μάλλον περί προβοκάτσιας ή λάθους πρόκειται.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ. 64

Με πρωτοσέλιδο για τα αυθαίρετα και τα δάση κυκλοφόρησε το τεύχος Οκτωβρίου του καλού περιοδικού από το Βόλο. Στο ίδιο τεύχος, εκτός από την πληθώρα ειδήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να διαβάσετε τις μόνιμες στήλες των Μ. Δεκλερή (για τη δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη), Σ. Κουρουζίδη (για το αρχιπέλαγος της αυθαιρεσίας), Η. Αποστολίδη (για το μπάζωμα ρεμάτων) και Ε. Τσιτιρίδου (μια ζωή γεμάτη θόρυβο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ