Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μέχρι το τελευταίο λεπτό... «Δεν μπορώ σήμερα να εκτιμήσω αν η Ελλάδα είναι έτοιμη (σ.σ. σε επίπεδο ασφάλειας). Ρωτήστε με πάλι στις 13 Αυγούστου 2004» (Τόμας Μίλερ, στο συνέδριο του «Economist» - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Τι 10%, τι 20%, τι 50%... «Σχετικά με τον οικονομικό προϋπολογισμό της ασφάλειας και το κατά πόσον θα υπάρξουν υπερβάσεις, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "είναι λογικό να υπάρξουν υπερβάσεις της τάξης του 10-20% με βάση τα 600 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προϋπολογιστεί προ της 11ης Σεπτεμβρίου 2001"» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Προβοκατόρικα στερεότυπα: «Παρέλυσε για μία ακόμα φορά χτες το πρωί το κέντρο της Αθήνας από τις τέσσερις παράλληλες συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας διαφόρων κλάδων εργαζομένων. Το αποτέλεσμα ήταν στους περιφερειακούς δρόμους να σχηματιστούν για αρκετή ώρα ουρές από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα» (ΒΗΜΑ).

Εφ' ενός ζυγού! «Ωστόσο το πιο διδακτικό (σ.σ. από την προχθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Στατιστικής Υπηρεσίας) ήταν, το άλλο: Η πορεία των ανθρώπων της Στατιστικής, μέρα μεσημέρι στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας, βάδισε όλη την οδό Σταδίου και κατέληξε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο Σύνταγμα, σε έναν ζυγό...»! (Από άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Ολα ωραία... «Βελτιώσεις στους όρους συνταξιοδότησης προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας: Αύξηση συντάξεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, νωρίτερα συντάξεις στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), "πλασματικό" χρόνο ασφάλισης στους παλιννοστούντες και ρυθμίσεις για το σύνολο των εργοδοτών που οφείλουν εισφορές. Οι δημ. υπάλληλοι θα πληρώνουν 2% εισφορές στα επιδόματα. Η διάταξη για τη διαδοχική ασφάλιση "κρατήθηκε" για να απλοποιηθεί» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

...και καλά! «Σωρεία ευνοϊκών διατάξεων, που αφορούν περίπου 2 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο -σκούπα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που προωθείται στη Βουλή» (ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ