Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εισαγγελείς Περιβάλλοντος»...

Τον ορισμό σε κάθε Εφετειακή Περιφέρεια της χώρας εισαγγελέα ή αντεισαγγελέα «Περιβάλλοντος», που θα εποπτεύει την προδικασία των σχετικών υποθέσεων (αυθαίρετη δόμηση, ρύπανση, άναρχη υπαίθρια διαφήμιση κ.ά.) και θα μεριμνά για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ζήτησε με επιστολή της από το συνάδελφό της υπουργό Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Πολύ σωστά. Μήπως, όμως, οι εισαγγελείς αυτοί θα έπρεπε πρώτα - πρώτα να στραφούν κατά της κυβέρνησης, η οποία με την πολιτική της και τις ρυθμίσεις που προωθεί ή «παραβλέπει» (χάρισμα των καταπατημένων δασικών εκτάσεων στους καταπατητές, νομιμοποίηση αυθαιρέτων χωρίς προηγούμενα να εξεταστεί η στατική τους επάρκεια, καθυστέρηση στην εφαρμογή πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και των τοξικών αποβλήτων κλπ, κλπ) προκαλεί καθοριστικές βλάβες στο περιβάλλον;

Εκτός κι αν - και πάλι πολύ σωστά - πιστεύουν ότι δε χρειάζεται δικαστικός εισαγγελέας, αφού έρχονται εκλογές και η πολιτική αυτή θα καταδικαστεί από τον... εισαγγελέα λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ