Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μην ψηφίζουμε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή

Με τους εργαζόμενους του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALFA, συζήτησε κλιμάκιο του ΚΚΕ

«Τον τεράστιο πλούτο που παράγετε, γιατί να τον καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες; Καλός είναι ο Κοντομηνάς να διευθύνει τον σταθμό, όμως να μην είναι δικός του». Κουβέντες απλές και σταράτες, φράσεις έξω από τα δόντια, έτσι όπως ξέρουν να μιλάνε οι κομμουνιστές, ήταν τα όσα άκουσαν οι εργαζόμενοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALFA, από τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης του Πειραιά του ΚΚΕ και ναυτεργάτη, στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του. Τον Γ. Μανουσογιαννάκη συνόδευαν στελέχη της ΚΟΠ και ο Παναγιώτης Ράμμος, β` αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

«Πίσω από το γυαλί, πίσω από το φανταχτερό φόντο που βλέπουμε, υπάρχει ο κόσμος που δε φαίνεται. Ο κόσμος που δουλεύει σκληρά χωρίς να πληρώνεται καλά. Λίγοι είναι αυτοί που αμείβονται με υψηλούς μισθούς. Στους υπόλοιπους, ανάμεσα στους οποίους είστε και εσείς, τους "βγαίνει το λάδι" για να πάρουν το μεροκάματο», είπε πιάνοντας το «σφυγμό» των εργαζόμενων του σταθμού. «Είμαι τρία χρόνια εδώ και παίρνω 800 ευρώ», απάντησε μία εργαζόμενη, για να επιβεβαιώσει τα λόγια του κομμουνιστή. Ενώ ερωτήσεις, όπως «τι μπορεί να γίνει», «ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ» και άλλες, έκαναν φανερό τον προβληματισμό που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους.

«Τα προβλήματά μας - συνέχισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - μπορούμε να τα λύσουμε, αν αλλάξουμε χαβά. Το ΚΚΕ λέει, ο βασικός μισθός να είναι 1.100 ευρώ. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν από κάποιες τσέπες. Πρέπει να τα διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε. Γιατί, δηλαδή, αυτός ο τεράστιος πλούτος να πηγαίνει όλο και σε λιγότερα χέρια; Το ΚΚΕ έχει διαφορετική πρόταση, που δεν προβάλλεται στα κανάλια. Μπορούμε αυτόν τον πλούτο να τον μοιράσουμε δίκαια. Δε λέμε αύριο, όμως μπορούμε στις ερχόμενες εκλογές να δώσουμε την ελπίδα στο αύριο, να δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ. Δεν μπορεί να ψηφίζουμε, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δηλαδή αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ