Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναχαιτίστε τους! Ψηφίστε ΚΚΕ!

Περιοδεία της Λ. Κανέλλη, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φάσμα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε η Λ. Κανέλλη
«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φάσμα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε η Λ. Κανέλλη
«Μην τους δίνετε λευκή κάρτα για να συνεχίσουν τον "πόλεμο" που έχουν ξεκινήσει στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για να υλοποιήσουν τα εφιαλτικά τους σενάρια για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις στο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Με τους αγώνες και την ψήφο σας στις εκλογές, μπορείτε να αναχαιτίσετε τα χειρότερα που έρχονται. Φοβίστε τους όσο προσπαθούν να σας φοβίσουν!».

Αυτό το μήνυμα αντίστασης, έστειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στους γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου ΚΑΤ στην Κηφισιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο νοσοκομείο, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Η ένταση των ρυθμών ιδιωτικοποίησης στα νοσοκομεία και όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης, η υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, οι ελλείψεις προσωπικού, οι χαμηλοί μισθοί, η αγωνία των εργαζομένων για το «πού οδηγούνται τα νοσοκομεία», προέκυπταν από κάθε κουβέντα.

Στο ξεκίνημα της περιοδείας η βουλευτής και το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Χρ. Αρτινόπουλο. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (λείπουν 210 άτομα μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό), τα συσσωρευμένα χρέη, οι ιδιωτικές πληρωμές των ασθενών, που αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και στα δημόσια νοσοκομεία. Η καθαριότητα του νοσοκομείου έχει δοθεί εδώ και χρόνια σε ιδιωτικό συνεργείο και από τα μαγειρεία έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια 18 μάγειροι και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας! Ο διοικητής ανέφερε ότι στο νοσοκομείο οργανώνεται η κεντρική διάθεση τροφίμων. Επίσης, ότι δημιουργείται σύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ανακαινίζονται δυο όροφοι στα πλαίσια της λειτουργίας του ΚΑΤ ως Ολυμπιακό Νοσοκομείο. Πάντως, τα χρέη του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές έφταναν στις 30/6/2003 τα 30 εκατ. ευρώ! Το ίδιο διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούσαν στο ΚΑΤ 21 εκατ. ευρώ!

«Κοντεύουμε να καταρρεύσουμε. Δουλεύουμε μέσα στα αίματα, αλλά το επάγγελμά μας δε θεωρείται ανθυγιεινό» διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι
«Κοντεύουμε να καταρρεύσουμε. Δουλεύουμε μέσα στα αίματα, αλλά το επάγγελμά μας δε θεωρείται ανθυγιεινό» διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι
Σύμφωνα με το διοικητή, πηγή εσόδων αποτελούν τα απογευματινά ιατρεία: Η προσέλευση των ασθενών στα πρωινά ιατρεία είναι 500 περίπου άτομα καθημερινά και η «ταρίφα» που πληρώνουν 3 ευρώ, ενώ στα απογευματινά ιατρεία οι ασθενείς φτάνουν περίπου τους 100 και οι πληρωμές κυμαίνονται από 60 έως 90 ευρώ, χωρίς τις παρακλινικές εξετάσεις!

«Τα ελλείμματα στην Υγεία, τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Αφού φορολογούμαστε και πληρώνουμε εισφορές, μετά καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε. Πρόκειται για εκφασισμό που βασίζεται στον ανθρώπινο πόνο. Η Υγεία δεν είναι πλέον δωρεάν, δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως κοινωνικό αγαθό», σχολίασε η Λ. Κανέλλη.

Μια ακόμα ανησυχητική πτυχή της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων αναδείχτηκε και από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην αποστείρωση του νοσοκομείου. Οπως εξήγησαν, είναι συχνό το φαινόμενο, τα υλικά να εξαντλούνται για τα απογευματινά χειρουργεία και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη προσωπικού, δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των πρωινών χειρουργείων που ξεμένουν από υλικά! «Ενας πόλεμος γίνεται εδώ μέσα», «Είμαστε τρία άτομα προσωπικό και έπρεπε να είμαστε οκτώ», «Κοντεύουμε να καταρρεύσουμε», «Πέφτει η ποιότητα, που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια τη δική μας και των ασθενών», «Δουλεύουμε μέσα στα αίματα, αλλά το επάγγελμά μας δε θεωρείται ανθυγιεινό», έπεφταν τα παράπονα των εργαζομένων βροχή.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις προσωπικού και στα εργαστήρια και τις διοικητικές υπηρεσίες, όπου επίσης επιβάλλεται εντατικοποίηση της δουλιάς για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, ενώ επιχειρείται να κουκουλωθούν τα κενά με εργαζόμενους από τα STAGE, που όπως είπαν οι ίδιοι πληρώνονται με 400 ευρώ το μήνα!

«Ανθυγιεινό είναι να ψηφίζουν οι Ελληνες αυτούς που ψηφίζουν!», υπογράμμισε η Λ. Κανέλλη. «Βρισκόμαστε, τόνισε, μπροστά σε ένα φάσμα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό γίνεται τώρα με την παράδοση και των ΚΥ στο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, τα εργασιακά δικαιώματα συνεχώς λιγοστεύουν. Καθιερώνεται η μερική απασχόληση, που στην πραγματικότητα είναι μερική ζωή».

«Η Υγεία όφειλε να είναι δωρεάν. Ο γιατρός, ο νοσηλευτής, ο εργαζόμενος με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, πλήρη ζωή», συνέχισε. «Αν δεν ψηφίσετε το ΚΚΕ, κατέληξε "κόβετε" τα χέρια μας, κόβετε τα δικά σας χέρια που θα αγωνιστούν για το συμφέρον των εργαζομένων, για τα δικαιώματα που συνεχώς λιγοστεύουν. Τα είδατε να λιγοστεύουν, αν τους ξαναψηφίσετε τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Κόψτε τους το δικαίωμα να αποφασίζουν εν λευκώ για τη ζωή σας. Αναχαιτίστε τους!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ