Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους διωκόμενους φιλειρηνιστές

Την Τετάρτη, 29 Οκτώβρη, στις 9 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους διωκόμενους φιλειρηνιστές την Τετάρτη 29 Οκτώβρη στις 9 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οργανώνει ο εργαζόμενος λαός και οι φορείς της περιοχής. Ετοιμάζεται να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική τρομοκρατίας και ποινικοποίησης που ασκεί η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της προκειμένου να κάμψει το λαϊκό κίνημα, τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του.

Την Τετάρτη στο Α' Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης δικάζονται μετά από έφεση του εισαγγελέα στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, οι Νίκος Νεντόπουλος, Γεώργιος Μαρκίδης, Ηλίας Μανουσαρίδης, Κώστας Σεϊτανίδης και Βασίλης Τζήκας. Κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή συμμετείχαν σε μπλόκο που στήθηκε τον Απρίλη του 1999 σε ΝΑΤΟική φάλαγγα οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ύψος της γέφυρας του Πολυκάστρου. Στο μεταξύ αναβλήθηκε η δίκη του Νίκου Χριστάνη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Και ο Νίκος Χριστάνης διώκεται για τη συμμετοχή του στο αντιπολεμικό κίνημα που εκδηλώθηκε ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά του γιουγκοσλάβικου λαού.

Στο πλευρό των διωκόμενων τάσσονται καθημερινά με αποφάσεις τους ολοένα και περισσότεροι φορείς.

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού με ψήφισμά τους σημειώνουν πως «τα όσα ακολούθησαν τους βομβαρδισμούς δικαίωσαν όσους αγωνίστηκαν ενάντια στο βρώμικο πόλεμο και το σύνολο του ελληνικού λαού που τους συμπαραστάθηκε». Και καταλήγει τονίζοντας πως «η αθώωση των κατηγορουμένων είναι επιβεβλημένη γιατί οι αγωνιστές λειτούργησαν και προς την κατεύθυνση που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας μας και συγκεκριμένα του άρθρου 27 παρ. 2».

Ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Κουλίνας δήλωσε: «Είμαστε με το μέρος των ανθρώπων που φιλειρηνικά διαμαρτυρήθηκαν για την παράνομη διέλευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τα εδάφη μας. Ημουν μάρτυρας όλης αυτής της διαμαρτυρίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία. Εκλεισαν απλά τη λωρίδα που κινούνταν τα οχήματα του ΝΑΤΟ. Είναι λάθος η παραπομπή τους στο Εφετείο. Είχαν το συνταγματικό δικαίωμα και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που διαμαρτυρήθηκαν».

Εξάλλου, ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν το Πανελλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ και η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, το Σωματείο εργαζομένων στη ΒΑΛΚΑΝ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Καπνεργατών «Παγκαπνεργατικό» και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ