Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εντονη ανησυχία για το αύριο

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις βιοτεχνίες και τα μηχανουργεία της συνοικίας

«Οι επόμενες εκλογές πρέπει να είναι η αφετηρία, ώστε τα λαϊκά στρώματα που συνθλίβονται από τη σημερινή πολιτική που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο, να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο, που θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία και στη λαϊκή οικονομία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανάγκες του λαού». Μ' αυτά τα λόγια ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους, αλλά και τους μικροεπαγγελματίες βιοτέχνες στα μηχανουργεία της Αγίας Σοφίας του Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με αντιπροσωπεία του Κόμματος, στις επόμενες εκλογές να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ την έντονη αγωνία τους για τη συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας στο λιμάνι του Πειραιά και στη Ζώνη του Περάματος, η οποία αντανακλάται άμεσα και στους ίδιους, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά τους από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που, όπως τόνισαν, μειώνει καθημερινά το εισόδημά τους, θέτει σε απειλή την εργασία τους, καρατομεί τα εργασιακά τους δικαιώματα, παραβιάζει το ωράριο εργασίας και θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά κεκτημένα τους.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αφού επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την έλλειψη, με ευθύνη της Πολιτείας, της στοιχειώδους υποδομής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Το γεγονός πως τον μόχθο του συνόλου των εργαζομένων τον καρπώνεται μια χούφτα ανθρώπων, τόνισε και τις ευθύνες των ίδιων των εργαζομένων απέναντι στη σημερινή κατάσταση. «Οταν τα συνδικάτα ήταν ισχυρά, τόνισε, οι εργάτες κερδίζαμε. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους και να ανατρέψουν τη σημερινή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ