Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Δε θα εγκατασταθούν κάμερες στη Νίκαια!

Ο Δήμος Νίκαιας ειδοποίησε την εταιρία που εγκαθιστά κάμερες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων να τις κατεβάσει από τους δρόμους της πόλης

Οι κάμερες παρακολούθησης δε θα στηθούν στη Νίκαια, προειδοποίησε ο δήμος τους αρμόδιους
Οι κάμερες παρακολούθησης δε θα στηθούν στη Νίκαια, προειδοποίησε ο δήμος τους αρμόδιους
Αμεσο φραγμό στα σχέδια όλων όσοι, με το πρόσχημα της ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, επιχειρούν να επεκτείνουν τα συστήματα και τις μεθόδους παρακολούθησης των πολιτών, έβαλε χτες το μεσημέρι ο Δήμος Νίκαιας.

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε πως εντός των ορίων του δήμου έχουν εγκατασταθεί τρεις ιστοί που προορίζονταν για την τοποθέτηση, σε κάθε έναν από αυτούς, κάμερας τύπου DOME (σ.σ. πρόκειται για τις κάμερες που θα τοποθετηθούν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο στο πλαίσιο του προγράμματος της Ασφάλειας για το 2004), αντέδρασε και με έγγραφό του στην κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ», που έχει αναλάβει το σχετικό έργο, κάλεσε τους εκπροσώπους της να αναστείλουν κάθε εργασία για την τοποθέτηση ιστών. Ζήτησε επίσης από την κοινοπραξία να αποσύρει τους ήδη εγκαταστημένους ιστούς από τα σημεία της πόλης μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινοπραξία, στο πλαίσιο εργολαβίας «αναβάθμισης φωτεινής σηματοδότησης και δημιουργίας ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας Νομού Αττικής», που έχει αναλάβει, σχεδίαζε να εγκαταστήσει στα όρια του Δήμου Νίκαιας πέντε κάμερες επίβλεψης τύπου DΟΜΕ.

Μόλις όμως η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε τα «σχέδια» αυτά, απαίτησε αμέσως την άμεση διακοπή των εργασιών. «Η τοποθέτηση ιστών και καμερών, επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος στην κοινοπραξία, σε σημεία εντός των ορίων του Δήμου Νίκαιας παραβιάζουν κατάφωρα προσωπικά δεδομένα και ατομικές ελευθερίες των πολιτών, γι' αυτό η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη προς κάθε τέτοια ενέργεια».

Μιλώντας στον «Ρ» ο Στέλιος Μπενετάτος, τόνισε: «Είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση τέτοιων καμερών που θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την Ολυμπιάδα αλλά γενικότερα για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των πολιτών, γεγονός που συνιστά περιορισμό των προσωπικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Με αυτή την έννοια εμείς δε δεχόμαστε να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν οι κάμερες αυτές στα όρια του δήμου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ