Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγορεύσεις για Θ. Ψαραδέλλη και «Θεσπρωτούς»

Ολοκληρώθηκαν χθες στη δίκη της «17 Ν» οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Θ. Ψαραδέλλη και ξεκίνησαν οι αγορεύσεις της υπερασπιστικής ομάδας συνηγόρων των λεγόμενων Θεσπρωτών, με πρώτο αγορητή τον Θέμη Σοφό, συνήγορο υπεράσπισης των Κ. Καρατσώλη και Π. Σερίφη.

Αναφορικά με τον Θ. Ψαραδέλλη, ο συνήγορός του Δ. Ζώτος υπογράμμισε ότι η αθώωση του πελάτη του είναι μονόδρομος, διότι το δικαστήριο δεν έχει τα αντικειμενικά στοιχεία για να στηρίξει καταδικαστική, σε βάρος του, απόφαση. Επίσης, αμφισβήτησε τις προανακριτικές ομολογίες συγκατηγορουμένων, που εμπλέκουν τον πελάτη του και πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη «17 Ν», επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τη δράση του στις τάξεις των τροτσκιστών.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Θ. Σοφός, ο οποίος μίλησε επί μακρόν πάνω σε θεωρητικά νομικά ζητήματα, ενώ για τους δύο κατηγορούμενους που υπερασπίζει υποστήριξε την αθωότητά τους. Ειδικά για τον Π. Σερίφη, είπε ότι παγιδεύτηκε με «χειρουργικό τρόπο» από τις διωκτικές αρχές, με στόχο εμπλέξουν τον Γιάννη Σερίφη και χαρακτήρισε πλαστή την απολογία του στην ανακρίτρια Θεώνη Μπούρη. Είπε, επίσης, ότι ο πελάτης του είναι ανάπηρος από το 1980, ενώ πάσχει και από σκλήρυνση κατά πλάκας που σιγά - σιγά τον φθείρει και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί στη φυλακή.

Ο Θ. Σοφός αναφέρθηκε στην, προ ημερών, δήλωση του προέδρου περί πολιτικών κινήτρων των κατηγορουμένων, θέλοντας, όπως είπε, να τον προστατέψει διότι έπεσε θύμα των ΜΜΕ που τον παρερμήνευσαν. «Αδικηθήκατε κατάφωρα και από τα ΜΜΕ», είπε χαρακτηριστικά. Στο διάλογο που ακολούθησε, ο Μ. Μαργαρίτης σημείωσε: «Εγώ είπα κάτι, αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που λέω, πάει και τελείωσε». Αφησε, όμως, να εννοηθεί πως συμφωνεί ότι αδικήθηκε από τα ΜΜΕ. Χαρακτήρισε τον Τύπο ως «μαντρόσκυλο της Δημοκρατίας», με την έννοια ότι «φυλάει τη Δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Αν τραβάει και καμία δαγκωνιά κάπου - κάπου και σ' εμένα, ας την τραβήξει, δεν πειράζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ