Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), προκειμένου να διεκδικήσει το δημοκρατικό δικαίωμα όλων των μαθητών να εκλέγουν τα μαθητικά όργανα σε ενιαία ημερομηνία για όλα τα σχολεία της χώρας. Αίτημα του Συντονιστικού είναι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 30 Οκτώβρη για τα πενταμελή και 6 Νοέμβρη για τα δεκαπενταμελή.

Στη συνάντηση μεταξύ του ΣΑΣΑ και του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκείνος αποποιήθηκε τις ευθύνες του υπουργείου για την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση. «Ο διευθυντής (τι ειρωνεία) μίλησε σα να μην έχει το υπουργείο καμία ευθύνη για την έλλειψη δημοκρατίας στα σχολεία, σαν να μην έφτιαξε η κυβέρνηση το νέο σχολικό κανονισμό, σαν να μην είναι δικό της σχέδιο η προσπάθεια υποβάθμισης των μαθητικών οργάνων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΑΣΑ.

Και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά. Οι μαθητικές εκλογές είναι υπόθεση του μαθητικού κινήματος, για να μπορεί να παίρνει μέτρα και να δραστηριοποιείται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας. Με ή χωρίς την "άδεια" του υπουργείου θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση των εκλογών όπως οι μαθητές θέλουν: Επειτα από γενικές συνελεύσεις, χωρίς νοθείες για να εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των μαθητών».

Ενώ ο Αρης Φωλιάς, μέλος του Συντονιστικού, με δήλωσή του στο «Ρ» υπογράμμισε: «Η εκλογή των συνδικαλιστικών μας οργάνων πρέπει να πάψει να είναι μια τυπική διαδικασία. Αν δε γίνει δεκτό το αίτημά μας θα κινητοποιηθούμε και το υπουργείο Παιδείας θα έχει επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει τα όργανα των μαθητών επιτροπές για χοροεσπερίδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ