Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπεύθυνη η αντιλαϊκή πολιτική για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Ανοχύρωτη πόλη αποδείχτηκε η Ηγουμενίτσα με την πρώτη δυνατή βροχή, επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Ενώ καθοριστικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ γιατί: «Προώθησαν τη στρεβλή επέκταση της πόλης προς όφελος των κερδοσκόπων γης, δίχως εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής - ασφάλειας. Προώθησαν την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, το μπάζωμα της θάλασσας. Μηδαμινά, σε σχέση με τις ανάγκες, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν με τρόπο αποσπασματικό και με όρους και προδιαγραφές που ικανοποιούν μόνο τα κέρδη των εργολάβων. Ενώ και τα περιβόητα "μεγάλα έργα", όχι μόνο δε διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων, αλλά με τις προϋποθέσεις που γίνονται επιβαρύνουν δραματικά την κατάσταση. Σοβαρές, όμως, είναι και οι ευθύνες ΟΛΩΝ των Δημοτικών Αρχών από τη μεταπολίτευση και μετά. Γιατί συμφώνησαν κατ' αρχήν με την υλοποίηση αυτών των έργων και την αντιλαϊκή πολιτική που τα συνοδεύει. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και γι' αυτό απαιτούσε από καιρό εγρήγορση και αγωνιστική κινητοποίηση κατοίκων και φορέων με μπροστάρη το Δήμο».

Η ΝΕ Θεσπρωτίας τονίζει ότι «είναι επιτακτικά αναγκαία η ταχύτατη και πλήρης αποζημίωση των ζημιών των σπιτιών, βιοτεχνιών και καταστημάτων, αυτοκινήτων, ο έλεγχος για τη διαπίστωση της ασφάλειας των κτιρίων της περιοχής. Καθοριστικής όμως σημασίας, είναι τα μέτρα για πρόληψη, για να μην επαναληφθούν τα τελευταία τραγικά φαινόμενα. Δηλαδή, χρειάζεται σχεδιασμός για τη συνολική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τις αναδασώσεις, τη διάνοιξη φυσικών ρεμάτων, την εξασφάλιση επαρκών ελεύθερων χώρων και ειδικά έργα, με δέσμευση των απαιτούμενων κονδυλίων».

Αναφερόμενη ειδικότερα στις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος, η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι απαιτείται άμεσα:

- Να αποζημιωθούν στο 100% η παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και οι αγροτικές εγκαταστάσεις και να επιχορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ο ΕΛΓΑ.

- Να παγώσουν τα χρέη προς την ΑΤΕ και να δοθούν επαρκή νέα δάνεια με ευνοϊκούς όρους, ώστε να συνεχιστεί η αγροτική δραστηριότητα.

- Να διεκδικηθούν κονδύλια και από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η αγωνιστική διεκδικητική παρουσία των κατοίκων είναι ο μόνος τρόπος προστασίας τους από επόμενες καταστροφές. Τονίζει ότι οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ευκαιρία να καταδικαστεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τη ΝΔ και ότι είναι ανάγκη να υπερψηφιστούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια το οποία στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ