Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χτες το απόγευμα οι αυτοκινητιστές ταξί σε όλη τη χώρα, μετά τις υποσχέσεις των κυβερνητικών αρμοδίων ότι τελικά παρατείνεται κατά ένα χρόνο η λειτουργία των ταμειακών μηχανών στα ταξί.

Την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων του κλάδου έλαβαν χτες το απόγευμα τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Απ. Φωτιάδη.

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές, εκτός από την παράταση του ενός χρόνου (από 1/1/2005) στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών, συμφώνησαν επίσης στα εξής:

- Η φορολόγηση εισοδήματος για το 2004 θα γίνει τεκμαρτά ή λογιστικά κατ' επιλογή των ιδιοκτητών ταξί.

- Από 1/1/2005 θα ισχύσει για όλους ο λογιστικός προσδιορισμός στη φορολογία εισοδήματος.

- Οσοι ενταχθούν στο νέο σύστημα θα έχουν τα πλεονεκτήματα του λογιστικού προσδιορισμού, όπως έκπτωση δαπανών στο εισόδημα και στο ΦΠΑ.

Για όσους επιλέξουν τον τεκμαρτό προσδιορισμό, ο ΦΠΑ θα αποδίδεται επί των εισπράξεων που θα προκύπτουν από το ταξίμετρο, χωρίς δικαίωμα έκπτωσης δαπανών. Στη φορολογία εισοδήματος θα συνεχιστεί η τεκμαρτή φορολόγηση. Στην περίπτωση αυτή δε θα αποδίδεται κατ' αποκοπή ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι κατά τη χτεσινή κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί Αττικής (συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα) προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και συναδέλφων τους, οι οποίοι αγνοώντας την απόφαση του Συνδικάτου εργάζονταν κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ