Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Καταργείται το άσυλο;

Τις προσπάθειες δίωξης δυο συνδικαλιστών φοιτητών καταγγέλλει η ΠΚΣ

Στα διογκωμένα προβλήματα που υπάρχουν και καταγράφονται κατά καιρούς σε φοιτητικές εστίες έρχεται να προστεθεί και το περιστατικό που καταγγέλλει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας για τη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ) στον Αγ. Λουκά: Δυο οικότροφοι - μέλη της ΠΚΣ παραπέμφθηκαν στην Εφορία της ΦΕΑ με την απειλή ακόμα και να εκδιωχθούν από την Εστία γιατί διεκδίκησαν «στέκι» για την παράταξη, που μάλιστα έχει δυο έδρες στο ΔΣ του συλλόγου εστιακών φοιτητών.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές - μέλη της ΠΚΣ, Γιάννης Πάτσης και Ελένη Μακρή, που διαμένουν στη ΦΕΑ και είναι μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών, έχουν θέσει εδώ και καιρό το αίτημα να αποκτήσουν «στέκι» για την παράταξη, ένα χώρο δηλαδή, όπου να φυλούν προκηρύξεις, αφίσες, να μπορούν να συγκεντρώνονται και να συζητούν με μέλη και φίλους της ΠΚΣ κλπ. Η διευθύντρια τους παραχώρησε ένα μικρό δωμάτιο, που σύμφωνα με τους φοιτητές ήταν σαν «κελί» και ζήτησαν έναν άλλο χώρο της Εστίας που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Με την κατηγορία ότι έσπασαν την κλειδαριά και προσπάθησαν να καταλάβουν αυτό το χώρο, κάτι που τα μέλη της ΠΚΣ αρνούνται κάθετα, τα δυο παιδιά παραπέμπονται στην Εφορία που είναι αρμόδια για πειθαρχικά θέματα, ενώ παράλληλα, σε συζητήσεις που είχαν στελέχη της ΠΚΣ με τη διευθύντρια της Εστίας για το θέμα, άκουσαν έκπληκτοι να τους λέει ότι η Εστία δεν καλύπτεται από το Ακαδημαϊκό Ασυλο (που διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών) και ότι δεν είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει «στέκι» στην ΠΚΣ.

Τις προσπάθειες δίωξης των δυο φοιτητών καταγγέλλει με απόφασή του το ΔΣ του συλλόγου οικοτρόφων της ΦΕΑ, για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση Οικοτρόφων ενώ τη συμπαράστασή τους στους συνδικαλιστές φοιτητές εξέφρασαν και τα ΔΣ των συλλόγων οικοτρόφων ΦΕΕΜΠ και ΦΕΠΑ (από τις Εστίες Πολυτεχνείου και Ιλισίων αντίστοιχα). Η ΠΚΣ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία της ΦΕΑ όποτε συνεδριάσει για το θέμα των δυο φοιτητών και παράλληλα καταγγέλλει έντονα τις κυνικές προσπάθειες κατάλυσης του ασύλου στο χώρο της Εστίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ