Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πάντα επίκαιρο και ζωντανό το νόημα της Οχτωβριανής Επανάστασης

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν παραμένει επίκαιρο σήμερα το νόημα της Οχτωβριανής Επανάστασης, τόνισε:

«Για μας τους κομμουνιστές παραμένει επίκαιρο, ζωντανό και μάλιστα ακόμα πιο ζωντανό ύστερα από την εμπειρία που νιώθουν οι λαοί όλου του κόσμου, και οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, από την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, από τη νίκη της αντεπανάστασης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στις χώρες αυτές - όπου γίνεται, κυριολεκτικά, πλύση εγκεφάλου, όπου κυριαρχεί η απογοήτευση, η σύγχυση και η αμηχανία - τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων φέρνουν ανεβασμένο το κύρος της Οχτωβριανής Επανάστασης και του ίδιου του Λένιν. Είναι πια φανερό, ότι η πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι τόσο έντονη σήμερα, που σβήνει η ίδια τη συκοφαντία, τη μαυρίλα και τη λάσπη που πετάχτηκε για το σοσιαλισμό.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, γιατί μπορεί αυτή η πίκρα, που όλοι νιώσαμε από την ανατροπή του σοσιαλισμού, να μετατραπεί σε μια νέα ωριμότητα, σε πείσμα και σε δύναμη για να προχωρήσουμε ξανά μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ