Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αμετανόητη η Πολωνική ηγεσία

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Τη διάθεσή της να παραμείνει στο Ιράκ παρά το ενδεχόμενο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, διαμήνυσε χτες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Πολωνίας, παρά το πένθος που έχει προκαλέσει ο θάνατος του 44χρονου ταγματάρχη Ιερώνυμου Κούπτσικ την Πέμπτη.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας Λέσεκ Μίλερ (που θα βρεθεί στο Ιράκ το Σαββατοκύριακο), δήλωσε ότι «ο κίνδυνος της τρομοκρατίας παραμένει... και καμία χώρα δεν είναι ασφαλής», ενώ σαφής ήταν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Τσέσλαβ Πιάτας που είπε ότι «το τραγικό γεγονός δε θα μεταβάλλει καθόλου την εμπλοκή μας στο Ιράκ»...

Γεγονός είναι ότι ο θάνατος του ταγματάρχη (πρώτου νεκρού των πολωνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην κατοχή του Ιράκ) έχει προκαλέσει γενική θλίψη στην Πολωνία (όπως φαίνεται και από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης) ενώ φυσικά ενισχύει τις τάξεις όσων αντιτίθενται στην αποστολή των στρατιωτών. Πλέον, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το 57% των Πολωνών αντιτίθεται στη συμμετοχή των πολωνικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ