Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Μιλόσεβιτς

ΧΑΓΗ.-- Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την παράνομη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη και τη συνεχιζόμενη κράτησή του, υπό δυσμενείς συνθήκες και με δεδομένη τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι απ' το κέντρο της Χάγης (περιοχή Plein) μέχρι τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεβενίνγκεν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στον Μιλόσεβιτς Τώρα!» και «Δε θα αφήσουμε στους εισβολείς να ξαναγράψουν την ιστορία μας», διοργανώνεται με πρωτοβουλία της σερβικής οργάνωσης για την απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς, «SLOBODA» και ήδη συναντά την υποστήριξη προοδευτικών πολιτικών φορέων, πολιτικών κομμάτων και οργανισμών υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη δίκη του Μιλόσεβιτς και τη συνεχιζόμενη κράτησή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2.00 με 3.00 το μεσημέρι απ' την περιοχή Plein της Χάγης. Μία ώρα μετά, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει πορεία από την αφετηρία της συγκέντρωσης προς τα κρατητήρια Σεβενίνγκεν. Οι διαδηλωτές θα απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και τη χορήγηση διορίας δύο ετών προκειμένου να ετοιμάσει ο Μιλόσεβιτς την υπεράσπισή του στη μηχανή κατηγοριών του δικαστηρίου της Χάγης...

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσει και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης που μετέβη χτες στη Χάγη για να μιλήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα διαδήλωση, με αίτημα την απελευθέρωση του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ