Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Στις 21 και 26 του μήνα ξανά στο δρόμο

Σε απόφαση για κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, κατέληξε η 24η Συνδιάσκεψη Σωματείων Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλίας - Μακεδονίας - Θράκης και Μεγάλων Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Κινητοποιήσεις τοπικής κλίμακας ορίστηκαν για τις 21 και 26 Νοέμβρη σε πολλές περιοχές της χώρας και πανελλαδική κινητοποίηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στη συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 32 σωματεία και 130 αντιπρόσωποι από όλη σχεδόν την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Χρήστος Τριάντης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρκούκης και εκπρόσωποι όλων των σωματείων που συμμετείχαν.

Τόσο στην ομιλία του Χρήστου Τριάντη, όσο και στις τοποθετήσεις των άλλων συνέδρων, αποκαλύφτηκε η τραγική κατάσταση των συνταξιούχων ΤΕΒΕ, οι πενιχρές συντάξεις, η ακρίβεια και η εξαθλίωση. Η κατώτερη σύνταξη είναι 330 ευρώ και 52% των συντάξεων είναι κάτω από 400 ευρώ και το 70% κάτω από 600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 7 στους 10 συνταξιούχους είναι κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας!

Η πολιτική που οδηγεί σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, κατήγγειλε η συνδιάσκεψη, έχει εφαρμοστεί από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και κινείται στα πλαίσια των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η πολιτική αυτή εκδηλώνεται με τον περιορισμό των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ενώ, ταυτόχρονα, έχουμε χαριστικές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η Συνδιάσκεψη καταδίκασε την απαράδεκτη, κυνική και προσβλητική δήλωση στη Βουλή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σπυρόπουλου περί «μοντέλου εύπορων συνταξιούχων από τις περασμένες δεκαετίες». Βασικό αίτημα είναι η αύξηση των συντάξεων κατά 10% και θέσπιση κατώτερης σύνταξης στα 840 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ