Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια

Αγρια ξυλοκόπησε την εργαζόμενη - σερβιτόρα και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Γεωργία Λιόλη ο υπεύθυνος του καταστήματος Ευθύμιος Σουρτζής, προκαλώντας της κακώσεις στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια την απέλυσε! Μαζί με τη συνδικαλίστρια απέλυσε και τον εργαζόμενο Δημήτρη Ιορδάνου γιατί προσπάθησε να αποτρέψει το ξυλοκόπημα, καθώς και γιατί ζήτησε να πληρωθεί την αργία της 28ης του Οκτώβρη, όπως προβλέπεται.

Συγκεκριμένα, η Γ. Λιόλη εργαζόταν στο εστιατόριο «ΣΚΟΥΦΙΑΣ» στο Ρουφ, του οποίου ιδιοκτήτρια είναι η γυναίκα του Ε. Σουρτζή, Αικατερίνη Σταυράκη. Τα ξημερώματα της 23ης του Οκτώβρη, «τύφλα» στο μεθύσι ο Ε. Σουρτζής δήλωσε στη Γ. Λιόλη ότι απολύεται. Η συνδικαλίστρια του είπε να της καταβάλει τα όσα προβλέπονται και θα φύγει. Χωρίς λόγο τότε ο Ε. Σουρτζής άρχισε να τη χτυπά και μπήκε στη μέση ο συνάδελφός της Δ. Ιορδάνου για να τον σταματήσει, ο οποίος επίσης δέχτηκε επίθεση από τον Ε. Σουρτζή. Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την Αστυνομία και συνέλαβαν τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας, ενώ η Γ. Λιόλη κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Στο Ιατροδικαστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πήγε η Γ. Λιόλη, διαπιστώθηκε ότι είχε κακώσεις στο κεφάλι. Μετά από μια βδομάδα, το Σάββατο 1 του Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να πληρωθούν την αργία της 28ης του Οκτώβρη και η απάντηση που πήραν ήταν η απόλυσή τους.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Αθήνας καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς ενάντια στους δυο εργαζόμενους, ενώ χαρακτηρίζει τις απολύσεις παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές. «Ευθύνη - σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση - για την αυθαιρεσία που επικρατεί στον κλάδο μας έχει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, ΝΔ και ΣΥΝ, που με τους νόμους που έχουν ψηφίσει, έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών. Εγκληματική ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ, που με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς».

Το Συνδικάτο καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να συμπαραταχθούν στο Συνδικάτο, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ