Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική απεργία καθαριστριών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 14 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε όλα τα σχολεία της χώρας μπροστά στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, που αρνείται τη δίκαιη επίλυση των προβλημάτων τους και την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα χρόνια ολόκληρα δουλεύουν κάτω από ένα απαράδεκτο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς. Ενα καθεστώς που τους αναγκάζει να δουλεύουν με συμβάσεις έργου, παρόλο που επί σειρά ετών καλύπτουν διαρκείς ανάγκες και παρέχουν πάγια εξαρτημένη εργασία. Οι αμοιβές είναι εξευτελιστικές (200 - 300 ευρώ το μήνα).

Απαιτούν: αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, προσλήψεις με αορίστου χρόνου σχέση εξαρτημένης εργασίας. Αλλαγή του τρόπου προσλήψεων, διαφανή κριτήρια για τις προσλήψεις από επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων. Αναπροσαρμογή των αμοιβών σε ετήσια βάση. Αύξηση 10% για τη νέα σχολική χρονιά. Αμεση καταβολή των αναδρομικών της αύξησης των ετών 2002 - 2003. Αμοιβές για 11 μήνες. Χορήγηση εκλογικού επιδόματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές - ευρωεκλογές κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ