Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Κινδυνεύει η πρακτική τους εξάσκηση

Τη διασφάλιση της ναυτολόγησής τους ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Σπ. Στριφτάρης

Tov κίνδυνο να χάσουν το εκπαιδευτικό έτος αντιμετωπίζουν πολλοί σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, γιατί δε βρήκαν πλοία ή δε συμπλήρωσαν τον ελάχιστο χρόνο ναυτολόγησής τους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, καταγγέλλοντας, μάλιστα, ότι αρκετοί σπουδαστές αναγκάζονται από τους εφοπλιστές να καλύπτουν θέσεις άσχετες με την ειδικότητά τους.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πασχαλίδης, είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή άλλοι σοβαροί λόγοι - όπως το να μη βρει ένας σπουδαστής ένα πλοίο - το υπουργείο θα δικαιολογεί κατ' εξαίρεση την εγγραφή του στο δεύτερο εξάμηνο και θα δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους. Οσο δε για την ετεροαπασχόληση, είπε ότι αυτήν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού.

Το πρόβλημα, τόνισε ο Σπ. Στριφτάρης, είναι ότι πολλοί σπουδαστές δε βρήκαν πλοίο να μπαρκάρουν αφού δεν τους παίρνουν και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να υποχρεωθούν οι εφοπλιστές να παίρνουν σπουδαστές για εκπαίδευση. Μία σωστή πράξη όπως η εκπαίδευση δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεος των εφοπλιστών, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πρέπει να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως να κάνει φασίνα ο σπουδαστής στο πλοίο ενώ πρέπει να εκπαιδεύεται για δόκιμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ