Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Από το μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικόσυλλαλητήριο της κουβανικής νεολαίας στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από το μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικόσυλλαλητήριο της κουβανικής νεολαίας στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Αργά χτες το βράδυ έφτασε στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που πραγματοποίησε πολυήμερη επίσκεψη στην Κούβα, αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, την Δέσποινα Μάρκου, στέλεχος του Κόμματος και τον Μ. Πάκια από το «Ριζοσπάστη».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί της Επανάστασης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πολλές, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές επαφές και επισκέψεις. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Αβάνα, που συμμετείχαν οι φοιτητές της ιατρικής και ιατρικών επαγγελμάτων στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό η Αλέκα Παπαρήγα.

Απόρροια των συζητήσεων με την ηγεσία του ΚΚ Κούβας είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στα δύο κόμματα από την Αλέκα Παπαρήγα και τον Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας και είναι δίχρονης διάρκειας. Στο τέλος της διετίας θα ανανεώνεται κατά δύο χρόνια κάθε φορά. Το πρωτόκολλο προβλέπει την κοινή δράση των δύο κομμάτων στα κινήματα, την αμοιβαία επίσκεψη αντιπροσωπειών, την έκφραση της αλληλεγγύης, καθώς και τη μελέτη θεωρητικών ζητημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ