Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση

Εκδήλωση για τα 85 χρόνια ΚΚΕ

Στην κατάμεστη αίθουσα του καφεθεάτρου «Σταθμός» η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Ιωαννίνων του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε κορύφωση της δράσης της Αχτίδας στα πλαίσια της πολιτικής και οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος με εξορμήσεις, περιοδείες και μικρές συγκεντρώσεις σε πολλούς εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης εκ μέρους του ΚΚΕ έκανε η Λ. Κάσσαρη, η οποία σημείωσε πως η Αχτίδα κατάφερε να απλώσει την πολιτική και οικονομική δουλιά στους χώρους των εργατοϋπαλλήλων της πόλης κορυφώνοντας μ' αυτήν την εκδήλωση.

Στη συνέχεια συγκρότημα της ΚΝΕ έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και σε παραδοσιακά ηπειρώτικα δημοτικά. Ακολούθησε ομιλία από τον Γ. Καραμάνη, γραμματέα της Αχτίδας, και στη συνέχεια προβολή ταινίας μικρού μήκους για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο γραμματέας της Αχτίδας θα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ γιορτάζει 85 χρόνια αταλάντευτου και ανυποχώρητου αγώνα στο πλευρό της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Καταφέρνει σήμερα, μετά από πολλές φουρτούνες και πισωγυρίσματα της ιστορίας, να στέκεται φωτεινός φάρος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δείχνοντας τον πραγματικό δρόμο διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση. Είναι το Κόμμα που γέννησε την ΚΝΕ, τη συνέχεια της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ».

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ πάλεψε για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σήμερα, που οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ υπονομεύουν τα συμφέροντα και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, το ΚΚΕ παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, με πλούσια δράση και επιτυχίες από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Γ. Καραμάνης τόνισε πως οι εργαζόμενοι του νομού δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία ασφάλεια και ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποταχθούν. Να βγουν στην αντεπίθεση, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν, για τη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας που θα οδηγήσει το λαό στην εξουσία. Τους κάλεσε να στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές το ΚΚΕ και με την ψήφο τους για να δυναμώσει το Κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ