Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΦΟΡΗΤΗ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΨΩΜΙ μέχρι και 20%

Από τις αρχές του 2002, οπότε μπήκε το ευρώ στη ζωή μας, το ψωμί από 88 λεπτά το κιλό, έχει πάει στο 1 ευρώ και τώρα θα «πετάξει» στο 1,20 ευρώ, δηλαδή συνολική αύξηση 36,4%!

Το ψωμί - ψωμάκι θα πούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού το αφόρητο κύμα ακρίβειας που δεσπόζει στην αγορά, αγκαλιάζει και τις τιμές στο ψωμί. Οπως δήλωσαν χτες οι εκπρόσωποι του κλάδου των αρτοποιών, οι ανατιμήσεις είναι θέμα χρόνου και οι αυξήσεις θα κινηθούν - ανάλογα με την περιοχή και τις σημερινές τιμές - μεταξύ 10% και 20%!

Η πολιτική στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που ακολουθεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ευαγγελίζεται για μετά τις εκλογές η ΝΔ, έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή ένταση της ακρίβειας σε όλο το φάσμα των ειδών πρώτης ανάγκης και στα τρόφιμα. Οι αλευροβιομήχανοι, ήδη από το καλοκαίρι, έχουν αυξήσει τις τιμές των αλεύρων και τώρα ήρθε η σειρά του ψωμιού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η τιμή της φραντζόλας του (σχεδόν) μισού κιλού αναμένεται να «πάει» στα 60 λεπτά, από 50 ή 55 λεπτά που έχει σήμερα.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ