Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΓΩΝΙΑ» ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ

«ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΙ»; «Παρά τις πιέσεις με δηλώσεις (Λαλιώτης κ.ά.) και δημοσκοπήσεις, ο Κ. Σημίτης δε σκοπεύει να απαντήσει σήμερα στη Βουλή στα σενάρια διαδοχής του. "Θα απαντήσει όποτε κρίνει εκείνος και όχι όποτε θέλουν οι σεναριογράφοι", έλεγαν στενοί συνεργάτες του. Νέες δημοσκοπήσεις, με τη χρήση υποθετικών ερωτημάτων, πρόβαλαν χθες το ενδεχόμενο να αναλάβει αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου. Ο Κ. Σημίτης, πάντως, προηγείται ξανά του Κ. Καραμανλή και η κυριαρχία του είναι ισχυρή στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ» (από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΑΓΩΝΙΑ... «Με αγωνία περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ την αποψινή ομιλία Σημίτη στη Βουλή, στο "κλείσιμο" της συζήτησης του προϋπολογισμού, με την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα αλλάξει στάση και θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Ενώ το κυβερνών κόμμα "βράζει" και πάλι στην κατσαρόλα της διαδοχολογίας ο πρωθυπουργός διαμήνυσε και χθες ότι "δεν ασχολείται με σενάρια"...» (Λουκάς Δημάκας - ΝΕΑ).

«ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ» ΑΛΛΑΓΗ... «"Τυχοδιωκτικό" χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μερικές μόνον ημέρες μετά τη δημόσια παραδοχή του, ότι θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του Κ. Σημίτη, ο υπουργός Πολιτισμού επανέρχεται με πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, και δηλώνει και αυτός "παρών". Παράλληλα όμως εξαπολύει βαριές κατηγορίες για το σκηνικό που στήνεται, επεξηγώντας ότι ο τυχοδιωκτικός χαρακτήρας της επιχειρούμενης αλλαγής έχει να κάνει "με την πάση θυσία αγκίστρωση στην εξουσία και όχι με την ουσία της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ"» (Γ. Παπαχρήστος - ΝΕΑ).

«ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ»... «Αν, πάντως, τεθεί θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου (που δε θέλει και ρώτημα αν θα είναι υποψήφιος) δε θα εκλεγεί από το Συνέδριο. Θα ζητήσει να εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία των μελών και ας μην το προβλέπει το Καταστατικό. Ετσι ώστε -όπως συνηθίζει να λέει- να είναι ένας παντοδύναμος πρόεδρος...» (Β. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ;.. «Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στο ΠΑΣΟΚ γιατί από την κατάληξη που θα έχει το θέμα της ηγεσίας του κόμματος θα φανεί εάν η βούληση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων είναι ισχυροτέρα από την εντολή της κομματικής βάσης» (Πάνος Αμυράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ